23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Byggeri i naturen

Det mener Licitationen, Byggeriet Dagblad
Vækst i landets udkantsområder har været på dagsordenen for V-regeringen, siden den indtog ministerkontorerne i juni måned. Regeringen har allerede præsentereret planerne om at flytte 3.900 statstlige arbejdspladser væk fra hovedstaden og til provinsen. Og senest har regeringen så udpeget 10 byggeprojekter, som i en forsøgsordning kan opføres tættere på kysten end de tilladte 300 meter. Det sker ud fra et ønske om blandt andet øget vækst i de berørte kommuner, der for hovedparten befinder sig i udkantsområderne.

Det har uden tvivl skabt glæde i de berørte kommuner, som nu kan realisere en række ferie- og oplevelsescente, der forhåbentlig kan bidrage til væksten lokalt. Men også den lokale bygge- og anlægsbranche kan se frem til flere opgaver, der kan bidrage til øget beskæftigelse.

Men når det drejer sig om natur og miljø, så er der også en række kritiske røster, der ikke kan se det formålstjenstlige i at bygge så tæt på kysten. Ikke mindst Danmarks Naturfredningsforening er - som forventeligt skulle man sige - ude med skarp kritik af de nye planer, der ifølge organisationen er et opgør med de frie kyster. Det er en ikke uventet reaktion fra en organisation, som alt for ofte ikke kan se, at byggeri og natur godt kan gå op i en højere enhed, uden at det ødelægger vores land.

For selvfølgelig skal der være respekt for natur og miljø, når der bygges herhjemme, hvilket der også lægges op til i regeringens oplæg. Men Danmark er et land med en 7.300 km lang kyststrækning, og derfor kan vi da også udnytte dele af denne til at skabe vækst og fremskridt i hele landet.

Det ender forsøgsordningen forhåbentlig med at vise.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11