23948sdkhjf

Niels Bohr Bygningen får sin skywalk

En tonstung skywalk skal i weekenden løftes på plads på Niels Bohr Bygningen i København
De store kraner bliver kørt i stilling på Jagtvej i København i denne weekend, når en 39 meter lang skywalk løftes på plads..

Det sker ved Bygningsstyrelsens byggeri af Niels Bohr Bygningen på Jagtvej for Københavns Universitet. Jagtvej spærres for gennemkørende trafik, mens gangforbindelsen i tredje sals højde monteres mellem to bygninger på hver sin side af Jagtvej.

Skywalken kommer på plads med ét synkront løft på 120 tons hen over en af Københavns travleste veje. Der skal hele to kraner på hver 96 tons til opgaven, men hvis det blæser for meget i weekenden, aflyses monteringen af Skywalken af hensyn til sikkerhed og præcision. I stedet løftes skywalken på plads næste weekend.

Skywalken måler 4,5 x 4,5 x 39 meter og kommer til at spænde tværs over Jagtvej. Den bliver monteret med glasfacade, gulv og tag, og skywalken skaber en intern forbindelse på det store laboratorie- og undervisningsbyggeri i Niels Bohr Bygningen.

Ændrer bybilledet

Direktør Gyrithe Saltorp i Bygningsstyrelsen, der er bygherre på byggeriet af Niels Bohr Bygningen, glæder sig over endnu en vigtig milepæl i styrelsens hidtil største byggeri på 52.000 kvm.

”Niels Bohr-byggeriet vil med sin gennemsigtige glasfacade og i alt ni forskertårne markant ændre bybilledet på Nørrebro omkring Jagtvej, når byggeriet efter planen står færdigt i 2017. Skywalken bliver i fremtiden en slags ny byport til København for de mange tusinde, der hver dag passerer Jagtvej. Sammen med en passage i kælderen vil skywalken gøre det let for forskere og studerende at komme på tværs af den store bygning. Herudover etablerer vi en bred, offentlig gangtunnel under Jagtvej, som giver beboere og brugere i lokalområdet en helt ny, trafiksikker forbindelse mellem bl.a. de grønne områder på begge sider af vejen”, siger hun i en pressemeddelelse.

Det er billedkunstneren, Marlene Bach, der udsmykker den nye skywalk med en farvekomposition. Farverne tager afsæt i bygningens transparente facade. Indvendigt laver Malene Bach et gulv i forskellige farver og former af linoleum, som spejlvendes på gangbroens underside. På den måde kan passerende udenfor også opleve udsmykningen.

Kerne i samarbejde

Niels Bohr Bygningen udgør en del af kernen i samarbejdet omkring Copenhagen Science City.

Det bliver et område i midten af København, hvor blandt andet forskning, undervisning og erhvervsliv får de bedste muligheder for at arbejde sammen og skabe vækst og jobs og dermed styrke vores position på de internationale markeder.

Niels Bohr Bygningen med sin helt moderne indretning og avancerede forskningsfaciliteter vil efter planen åbne dørene i 2017 og bliver centrum for topforskere og studerende fra hele verden.

brahe

Parter bag byggeriet
Bag byggeriet af Niels Bohr Bygningen står foruden Bygningsstyrelsen, Københavns Universitet som kommende lejer, Rambøll (totalrådgiver), Sweco Danmark (byggeledelse), Aarsleff (entreprenør), arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Christensen & Co Arkitekter, samt GHB Landskabsarkitekter, der står for landskabsprojektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141