Konkursbo efter Pihl & Søn retter millionkrav mod Danske Bank
Tidligere finansielle partnere for Pihl & Søn beskyldes for at have sat sig på værdier i det fallerede selskab
Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.
Det er entreprenørvirksomheden Pihl & Søns konkursbo, der har stævnet Danske Bank, Tryg Forsikring, Atradius og Euler Hermes, fordi de fire finansielle virksomheder ifølge konkursboet uretmæssigt har sat sig på en stor del af værdierne i den fallerede byggevirksomhed.
- Det har ikke været muligt at forhandle et forlig på plads, og derfor stævnede vi i fredags de fire finansielle parter for 329 millioner kroner, siger Henrik Sjørslev fra advokatfirmaet Lett, der er en af de tre kuratorer i Pihl & Søns konkursbo, til Finans.
Den kendte entreprenørvirksomhed, som blandt meget andet stod bag byggeriet af Operaen i København og Storebæltsbroen, gik konkurs i august 2013.
Trekvart år tidligere - i december 2012 - fik de fire finansielle parter, som nu er blevet stævnet, virksomhedspant på 300 millioner kroner.
Det betyder, at de har sat sig på den største del af konkursboets aktiver på knap 500 millioner kroner.
Men såkaldte nærtstående parter må ikke tage pant i en virksomheds aktiver. Det er ifølge kuratorerne sket her, og kurator vurderer, at pantet kan omstødes.
Danske Bank tager stævningen til efterretning.
- Vi har ikke været enige i kurators konklusioner, og derfor bliver det så retten, der må træffe en afgørelse, siger underdirektør Ole Jørgensen fra Danske Bank.
Pihl & Søn havde i sit sidste regnskabsår - 2012 - en omsætning på 5,5 milliarder kroner og et underskud på næsten en halv milliard kroner.
/ritzau/
Kilde: /ritzau/