Anlægsnyt
RØDOVRE: I foråret 2013 blev der udarbejdet et skitseprojekt for renovering af Fortvej i Rødovre med henblik på en helhedsorienteret løsning, hvor klimatilpasning var indarbejdet.
Nu har Teknisk Forvaltning udarbejdet et skitseprojekt, der skal tjene som grundlag for detailprojektering og udarbejdelse af udbudsmateriale.
Skitseprojektet var indstillet til godkendelse i Teknik- og Miljøudvalget forleden, men udvalget valgte at udsætte sagen og sende projektet i nabohøring.
FREDERIKSBERG: Frederiksberg Kommunalbestyrelse har sagt god for at fremrykke en række projekter til 2015.
Serviceområdet har vurderet, at det vil være muligt at igangsætte tre projekter under Kultur- og Fritidsudvalgets område finansieret midlertidigt af den negative anlægspulje for 2015. Det drejer sig om etablering af haveanlæg i Bakkehusmuseets have, etablering af bedre lys- og ventilationsforhold i Trefalkehallen og energieffektiviseringer i Frederiksberg Svømmehal.
FREDERIKSBERG: Frederiksberg Kommunalbestyrelse har godkendt et projektforslag for etablering af fælles friareal i Karré 16 - Nyelandsvej, Bentzonsvej, Langelands Plads og Langelandsvej.
Rådgivnings- og landskabsarkitektydelsen er vundet af sbs rådgivning.
HVIDOVRE: Teknik- og Miljøudvalget i Hvidovre Kommune har sagt god for, at der omdisponeres 300.000 kroner fra vedligeholdelse af færdselsbaner til asfaltrenovering af Gungehusskolens lille skolegård.
Der er modtaget billigere tilbud på asfalt end forventer, og derfor kan de 300.000 kroner bruges på renovering af skolegården, uden at det går ud over de planlagte arbejder på det offentlige vejnet.
REGION SJÆLLAND
HOLBÆK: Ultimo juni 2015 ændrede Vækst og Bæredygtighed i Holbæk Kommune sin organisation på vandløbsområdet. De medarbejdere, der tidligere havde siddet med området, blev flyttet til andre opgaver. Samtidig indgik kommunen en overordnet aftale med Grontmij, der skulle bistå Holbæk Kommune med teknisk rådgivning og bistand på vandløbsområdet i en periode, indtil Holbæk Kommune havde endeligt besluttet, hvordan vandløbsområdet i kommunen fremover skulle organiseres.
Det er efterfølgende aftalt, at Grontmij bistår kommunen indenfor syv forskellige områder inden for vandløbsadministrationen og Grontmij har fremsendt udkast til aftaler med priser for de enkelte delydelser.
Den samlede værdi af delaftalerne ligger højere end tærskelværdien for udbud, og der arbejdes i øjeblikket på at sende den fremtidige rådgivning og bistand på vandløbsområdet i udbud.
ØRSLEV: Seas-NVE Net A/S har via rådgiver søgt Vordingborg Kommune om tilladelse til at nedrive hovedbygningen på deres ejendom Københavnsvej 379.
Bygningen, som ønskes nedrevet, er en rød murstensbygning i to etager på knap 200 kvm grundareal.
Bygningen var oprindeligt beboet af transformerstationens driftsbestyrer, men efter indførelse af fjernovervågning har den ikke været beboet i mange år. Bygningen rummer i dag et 10kV fordelingsanlæg som er ved at være udtjent.
Ansøger oplyser, at bygningen med sin aktuelle udformning ikke er egnet til at rumme et moderne og tidssvarende 10 kV fordelingsanlæg, hvorfor bygningen ønskes fjernet.
Ansøger er ved at opføre en mere tidssvarende bygning til formålet.
Teknik- og Miljøudvalget sagde på sit møde forleden god for nedrivningen.
PRÆSTØ: Vordingborg Kommune har overtaget Præstø havn og fjernet bådindskud for fastliggere. Det har gjort Præstø havn mere attraktiv for fastliggere, og i indeværende sæson har det givet 36 flere fastliggere til Præstø havn.
For fortsat at kunne tilbyde bådpladser til nye fastliggere med større både i Præstø havn, skal den gamle bro nr. 6 fjernes og der skal etableres en ny flydebro. Flydebroen flyttes otte meter længere øst på, og der uddybes til 2,5 meter vand.
I den godkendte anlægs- og investeringsplan for 2015-2018 er der afsat et rådighedsbeløb på 2,2 mio. kroner i 2015 til nye projekter i Præstø havn.
Havneadministrationen har udarbejdet et overslag på 1,5 mio. kroner for ny flydebro og nedrivning af den gamle bro, 500.000 kroner for uddybning og 200.000 kroner for rådgivning.
Teknik- og Miljøudvalget havde sagen til behandling forleden og anbefaler, at anlægsarbejdet sættes i gang, og at der frigives et rådighedsbeløb på 2,2 mio. kroner til formålet.
REGION SYDDANMARK
NORDFYN: Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune besluttede forleden, hvor og hvordan de resterende trafiksikkerhedsmidler på 324.000 kroner skal anvendes.
Det blev besluttet at opmærke Kappendrup fra Skomagerstræde til den nordlige bygrænse som 2-1 vej og at etablere parkeringsplads og vendeplads for busser ved Løkkemarkskolen. Sidstnævnte forudsætter, at kommunen kan leje et areal til formålet.