Anlægsnyt
SVENDBORG: Miljø-, Klima- og Trafikudvalget i Svendborg Kommune har godkendt et skitseprojekt for trafiksanering af Ryttervej foran SG-huset i Svendborg.
Ryttervej foran SG-Huset er udpeget som en utryg lokalitet, når især brugere af SG-Huset skal krydse vejen. Behovet for trafiksanering på Ryttervej er vokset i takt med brugen af SG-Huset.
Planen er blandt andet, at vejen skal sideudvides, og at der skal etableres overkørbar helle og midterø, så vejen kan krydses i to tempi. Inden projektets opstart drøftes det med SG-Huset samt Fynbus.
Projektet forventes udført her i løbet af efteråret.
SVENDBORG: Miljø-, Klima- og Trafikudvalget i Svendborg Kommune har sagt ja til at sende et projektforslag fra Svendborg Fjernvarme A.M.B.A i fire ugers høring hos berørte forsyningsselskaber, som er NGF Nature Energy, Sydfyns Elforsyning A/S og Svendborg Kraftvarme A/S. Projektforslaget drejer sig om etablering af varmepumpe på gaskedelanlæg.
Udvalget har også sagt ja til at sende et projektforslag fra Svendborg Fjernvarme om etablering af et elkedelanlæg i fire ugers høring hos forsyningsselskaberne.
At projektforslagene sendes i høring er ikke ensbetydende med, at de kan godkendes. Efterfølgende skal en eventuel godkendelse behandles af både Miljø-, Klima- og Trafikudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.
REGION MIDTJYLLAND
THORSØ: Miljøet i Thorsø er forringet, og Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune har derfor bedt Silkeborg Spildevand om at udføre den planlagte kloakering af sommerhusområdet Vesterlund så hurtigt som muligt. Silkeborg Forsyning har svaret tilbage, at kloakeringsprojektet vil blive planlagt i 2016, og at udførelsen forventes at ske i 2017-2018. Forsyningsselskabet skriver desuden, at de savner en forklaring på årsagen til søens forringede miljøtilstand, og at kloakeringen af sommerhusområdet – efter deres vurdering - ikke kan stå alene som løsning på algeproblemerne.
GØDVAD: Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune har meddelt tilladelse til etablering af ny p-plads, ny indgang til butik, ny pylon samt udtynding af beplantning på ejendommen Arendalsvej 21 i Gødvad.
Det er Dansk Butikstjeneste, som på vegne af Rema Ejendom Danmark A/S har søgt om dispensation fra lokalplan 13-004 til at etablere omtalte. Ansøger ønsker at ombygge den tidligere Spar butik til nyt Rema 1000 koncept.
HORSENS: Børne- og Skoleudvalget i Horsens Kommune har sagt god for en anlægsbevilling på knap 6,5 mio. kroner til udenomsarealer ved Børneenhed Søndermark, særligt inventar og produktionskøkken.
Horsens Kommune, forældrebestyrelsen ved Daginstitution Søndermark og forældrebestyrelsen ved Horsens Byskole har i samarbejde med lokale foreninger fået udarbejdet et forslag til disponering og indretning af udenomsarealerne ved Børneenheden Søndermark. Forslaget til indretning af udenomsarealer indeholder parkeringsarealer, legepladser og udendørs læringsrum til børneenhedens skole og dagtilbud. Fuld gennemførelse af planen for udenomsarealer vil skønsmæssigt koste cirka 7,2 mio. kroner. Det er vurderingen, at der indenfor en ramme på fem mio kroner kan gennemføres en brugbar løsning. Den resterende del af planen kan gennemføres i efterfølgende etaper og eventuelt finansieres af fondsmidler.
VIBORG: Viborg Kommune har fremlagt et forslag til Tillæg nr. 4 spildevandsplan 2014-2018 til høring frem til 1. december.
Tillægget vedrører nedlæggelse af Resen Renseanlæg og overførelse af spildevand til Karup Renseanlæg.
REGION NORDJYLLAND
JAMMERBUGT: Ørebro Boldklub har på vegne af en samarbejdsgruppe søgt Jammerbugt Kommune om hjælp til etablering af aktivitetsmuligheder på en nedlagt fodboldbane i Ørebro. Det er planen at lave et aktivitetsområde for børn og turister med bålhus, skaterbane, MTB-bane og shelters. Der tænkes også cykelturisme ind i projektet på længere sigt blandt andet med etablering af toiletforhold.
Jammerbugt Kommune har givet brugsret til området og de lokale foreninger vil stå for fremtidig vedligeholdelse af området, skriver kommunen på sin hjemmeside.
Sagen har været på Kommunalbestyrelsens møde i september, og det blev vedtaget, at projektet sættes i gang som et faseopdelt kommunalt projekt.
Første fase indeholder etablering af bålhytter og MTB-bane, planen for fase to er en skaterbane og i fase tre venter etablering af toilet til cykelturister.
Arbejdsgruppen har søgt midler ved Friluftsrådet, Lokale- og Anlægsfonden, Nordea fonden og Klim Sparekasse. Jammerbugt Kommune har også støttet projektet med økonmiske midler.