Butikscentre må hyre hjælp til teknikken
De tekniske systemer i shopping centrene er blevet så avancerede, at driftspersonale har svært ved at udnytte det fuldt ud
Men fakta er, at der er store og meget komplicerede installationer forbundet med butikscentre, og de er ofte så komplicerede, at det driftspersonale, som centrene selv har ansat til at styre, faktisk ikke er i stand til at udnytte de fordele, der er i systemerne fuldt ud.
Øget omsætning
”Vi har i vores el-service afdeling øget omsætningen fra 20 mio. kroner for tre år siden til i dag at være på omkring 70 mio. kroner”, fortæller afdelingschef Lars Strange.
”Vi oplever at det driftspersonale, der er ansat ude i centrene ikke altid har de kompetencer, der skal til for at udnytte det potentiale, der er i styringssystemerne. De er ret avancerede sine steder, og derfor vil man med den rette styring kunne udnytte energien optimalt, og derfor bruger vi meget tid på at hjælpe, og efteruddanne personale, og andre steder står vi ganske enkelt for driften. Ofte fordi vi i forvejen har installeret systemerne, og derfor kender dem til bunds”, fortsætter han.
Hoffmann arbejder på denne måde på mange af de storkøbenhavnske indkøbscentre. Det gælder for eksempel Lyndby Storcenter, Glostrup Centret, City 2 og Amagercentret, hvor der konstant er folk ude.
Også ombygninger
”Lige så ofte drejer det sig om forandringer og mindre og større ombygninger. Det gælder når der skal nye butikker ind, som måske ikke har det samme som den forrige. Der kan vi med Ipads for eksempel indstille klimaet til en bestemt type forretning. Det er ret avanceret”, siger Lars Strange, der i øvrigt råder over 65 medarbejdere til denne type arbejde. Dette antal er i forhold til for tre år siden vokset fra 16 medarbejdere til det nuværende niveau.