Anlægsnyt
AALBORG: By- og landskabsudvalget i Aalborg Kommune har på baggrund af et ønske fra Aalborg Havn godkendt at igangsætte en fordebat for en udviddelse af erhvervsarealerne øst og vest for Aalborg Østhavn. Der er behov for at udvide erhvervsarealerne med cirka 100 hektar mod øst og cirka 100 hektar vest for Aalborg Østhavn.
Arealerne er ikke udlagt til erhverv, og for at muliggøre dette, skal der udarbejdes et tillæg til kommuneplanen.
Der er fordebat i perioden fra 30. september til 28. oktober. Når fordebatten er afsluttet, skal der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, som kan forventes endeligt vedtaget ultimo 2016.
REGION MIDTJYLLAND
VIBORG: Viborg Byråd sagde på sit møde forleden ja til at fremrykke etablering af ny elektronik på sluseanlæggene på Virksunddæmningen til i år.
De tekniske installationer på Virksunddæmningen, der styrer gennemsejlingsslusen og afvandingsslusen, er meget gamle, og de seneste år har det knebet med at skaffe reservedele til anlægget. Installationerne var planlagt til at blive moderniseret i 2016, hvor der på anlægsbudgettet er afsat 1.000.000 kroner til formålet.
Der vil imidlertid være mulighed for at gennemføre arbejderne allerede i år, idet en række andre anlægsprojekter ikke gennemføres som planlagt i år.
REGION SJÆLLAND
NAKSKOV: Lolland Byråd har vedtaget ”Risikostyringsplan for oversvømmelse af Nakskov”.
Risikostyringsplanen beskriver muligheden for foranstaltninger til at hindre oversvømmelse med diger, højvandsmure/porte og andre fysiske tiltag.
Risikostyringsplanen er udarbejdet af Lolland Kommune i samarbejde med Lolland-Falster Brandvæsen samt en række interessenter og aktører i en projektgruppe.
Vedtagelsen af den endelige risikostyringsplan kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet frem til 26. oktober.
MARIBO: Lolland Kommune har meddelt landzonetilladelse til etablering af en ny sø på med et areal på cirka 1.000 kvm på ejendommen Borgøvej 5, Maribo.
GISLINGE: Holbæk Kommune har givet Gislinge Vandværk tilladelse til etablering af en boring til forbedring af vandværkets forsyningssikkerhed. Når det på baggrund af udført borearbejde og prøvepumpning er dokumenteret, at det er forsvarligt at udnytte grundvandsressourcen i det ønskede omfang, kan der efter ansøgning forventes givet endelig tilladelse til indvinding frem til december 2043.
REGION HOVEDSTADEN
VALLENSBÆK: Vallensbæk og Ishøj kommuner har som følge af det forpligtende samarbejde på Natur- og Miljøområdet udarbejdet en fælles vandhandleplan.
Den fælles vandhandleplan blev vedtaget af Ishøj Byråd 1. september og af Vallensbæk Kommunalbestyrelse 9. september.
Den kommunale vandhandleplan gengiver tilstandsbeskrivelser og målsætninger for overfladevand samt grundvand og spildevand, som det fremgår af statens vandplan. Herudover redegøres for konkrete initiativer på grundvands- og spildevandsområdet, som Ishøj og Vallensbæk kommuner gennemfører i henhold til gældende miljølovgivning, for eksempel indsatsplanlægning for grundvand og spildevandsplanlægning. Vedtagelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet frem til 21. oktober 2015.
REGION HOVEDSTADEN
KØBENHAVN: Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune skal på sit næste møde, som finder sted den 5. oktober, tage stilling til, hvilken skybrudsløsning for Damhussøen og Damhusengen, der skal med i ansøgningen til Forsyningssekretariatet.
Teknik- og Miljøforvaltningen er sammen med Hofor i gang med at udarbejde en ansøgning til Forsyningssekretariatet under Konkurrencestyrelsen om medfinansiering af Københavns samlede skybrudsportefølje.
En arbejdsgruppe, der har solid lokal forankring, har fundet en løsning, der både tager højde for den mængde vand, der skal håndteres i området og borgernes nuværende brug af området og ønsker hertil. Damhusengen bevares ifølge forslaget i store træk, som den er i dag i stedet for at føre Harrestrup Å ind over engen, som der først var lagt op til. Damhussøen klargøres til mere vand ved at hæve Damhusdæmningen og ved at anlægge en mindre regnvandspark ved Roskildevej.
Teknik- og Miljøforvaltningen anbefaler, at Teknik- og Miljøudvalget vælger arbejdsgruppens forslag til skybrudsløsning for Damhusområdet.
Skybrudsløsningen for Damhussøen og Damhusengen skal koordineres med kapacitetsprojektet for Harrestrup Å, der afsluttes i foråret 2016 og som sammen med andre omegnskommunerne beskriver, hvordan Harrestrup Å kan anvendes i forbindelse med skybrudssikring.
Når resultatet kendes skal skybrudsløsningen justeres i forhold til den mængde vand, Damhussøen og Damhusengen skal skabe plads til. Da der er ansøgningsfrist for finansiering af skybrudssikring over vandtaksterne i 2015, har det været nødvendigt at udarbejde skybrudsløsningen, selvom de endelige vandmængder endnu ikke kendes.