Udlejer bakker op om grønt byggeri
Der er ved at blive opført et alternativt hus i halm, ler og genbrugsmaterialer midt i Odense. GSV/Pitzner støtter op
Ideen er udviklet af Silas Eriksen, som allerede for 12-13 år siden tænkte de første tanker og senere byggede et halmhus på SU-budget sammen med sin kæreste.
”Siden har jeg læst til bygningskonstruktør og udviklet videre på ideen om et hus bygget grundlæggende af halm og ler. Det er ekstremt billige materialer, og jeg synes, det er ret interessant, at man kan bygge et hus til så lav en pris”, siger Silas Eriksen.
Gav et tilbud
”Da Vilhelm Werners Plads stod tom, og det kom frem, at foreningen Fra Gade til By, som har stået bag omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade, havde en pulje til midlertidige projekter, så tilbød jeg dem halmhuset”, fortæller han.
”Huset er bygget over 11 weekender. Vi er et par mand, der har taget en uge fri fra vores arbejde for at give en ekstra skalle, men elles er det stort set lykkedes at følge planen. Vi har valgt enkle byggemetoder, så alle har mulighed for at være med, og nu i den sidste fase skal vi bruge en teleskoplæsser”, fortæller han.
GSV/Pitzner har valgt at sponsorere en 17 meter teleskoplæsser i de dage, hvor der skal arbejdes med at beklæde byggeriet med græstørv udvendigt.
”Vi har samlet græstørv i en slags kassetter med støbegitter, og de vejer hver ca. 40 kg. De skal monteres i op til seks meters højde, så der er en teleskoplæsser helt nødvendig”, siger Silas Eriksen.
afdelingsleder Jørn Rauff Larsen, GSV/Pitzner lægger vægt på at støtte kulturelle og bæredygtige projekter i de byer, hvor GSV/Pitzner har afdelinger.
”Vi har en grøn profil med stort fokus på miljøbelastning fra maskiner og på isolering og lavt energiforbrug i pavilloner, så det passer fint med vores virksomhedsfilosofi at støtte et spændende grønt projekt som huset på Vilhelm Werners Plads. Samtidig er det er projekt, der gennemføres udelukkede med frivillig arbejdskraft, og det må man da bare have respekt for”, siger Jørn Rauff Larsen.
Sigh