23948sdkhjf

Verden er langt mere klimaparat end i 2009

Realdanias adm. direktør Jesper Nygård håber på succes ved COP21 i Paris. Danske løsninger til reduktion af CO2-udslip kan inspirere en klimakamp, der i modsætning til COP15 i København nu involverer både erhvervsliv, borgmestre og fonde
Forud for FNs store klimatopmøde, COP21, i Paris til november, håber adm. direktør hos Realdania, Jesper Nygård, på en bindende klimaaftale og ikke mindst konkret handling og tiltag.

Nok var lærepengene fra de råkolde decemberdage i København 2009, da COP15 udspillede sig, ganske dyre. Men det var ikke desto mindre en nødvendig øjenåbner, mener Jesper Nygård.

”Aftalen efter COP15 var ikke ambitiøs, men den vigtige lære fra København var, at staternes ledere og deres embedsmænd ikke kan løse klimaproblemerne alene. Lyset gik op for FN, og fik gjort klart, at indsatsen mod global opvarmning involverer virksomheder, byer, befolkninger, foreninger, fonde, civilsamfundet - og politikerne”, siger Jesper Nygård til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Sammen kan vi gøre noget, ingen kan gøre noget alene. Hele den tænkning er kommet efter 2009, så jeg tilslutter mig ikke koret, der siger, at COP15 var en rendyrket fiasko. FN har aldrig tidligere været så klar til at række ud efter samarbejdet med andre sektorer, hvilket aktuelt har vist sig ved konferencen om udviklingsfinansiering i Addis Ababa (i Etiopien i juli 2015, red.) som jeg deltog i. Her mødte 800 virksomhedsledere og små 100 toppolitikere op. Det var aldrig sket for fem år siden. Derfor er jeg optimist forud for Paris-mødet”, siger Jesper Nygård.

Læs også: " Danmark styrker klima- indsatsen i verdens storbyer ".

Flere klimaprojekter

Mødet i Etiopien - og FN-topmødet om den samlede såkaldte post-2015-dagsorden til september i New York, udgør i øvrigt begge vigtige brikker til at sikre en endelig aftale på klima-konferencen til december.

Realdania har allerede sammen med andre parter igangsat projekter, der skal klimasikre byerne.

Og som Licitationen tidligere har skrevet, er samarbejdet med det såkaldte C40, sammenslutningen af megabyer, et vigtigt budskab til toppolitikerne:

”Vi har engageret os i C40 og startet Sustania (med blandt andre klima-ambassadører som Connie Hedegaard, Gro Harlem-Brundtland og Arnold Schwarzenegger, red.), hvilket er to afgørende danske bidrag til, hvad der kan ske i Paris. Det handler om at dele viden mellem de mest klima-ambitøse byer, understreger Jesper Nygård.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11