23948sdkhjf

Landskabspris vil styrke fagets alsidighed

Indstillingerne til Dansk Landskabspris 2015 er indledt. Juryen ønsker det bedste og mest repræsentative udsnit af danske projekter, der favner landskabsarkitekturens sans for planlægning og byrumsstrategier
Midt i en valgkamp er forvaltningen og håndteringen af danske landskabsperler mere aktuel end nogensinde. Planloven er udfordret og debatten om vækst og byggeri ved og ud til de hidtil frie kyststrækninger vil med statsgaranti fortsætte på den anden side af sommerferien - hvad enten regeringen på det tidspunkt er rød eller blå.

Derfor er Dansk Landskabspris - der hædre landskabsarkitektoniske værker af særlig storartet karakter, og som tjener som inspiration for branchen - mere nødvendig end nogensinde.

Planlæggere, politikere, arkitekter og helt almindelige naturelskere følger nemlig levende med i alt det, som prisen står for.

Stor alsidighed

I år ønsker juryen med Dansk Landskabspris - der uddeles af Park og Naturforvaltere, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter - at hædre og premiere personer eller projekter, der favner fagets alsidighed og mestrer de landskabsarkitektoniske kundskaber.

Uden tema

Årets pris er bevidst temaløs og søger personer og/eller projekter, der helhedsorienteret stræber mod løsninger af høje æstetiske, funktionelle og oplevelsesrige kvaliteter.

Dermed signalerer prisen også, at landskabsarkitektur nu for alvor favner bredt og urbant.

Juryen ønsker at se det bedste og fremmeligste af nyere dansk landskabsarkitektur, planlægning og byrumsstrategier, og prisen efterspørger nutidig landskabsarkitektur og landskabsarkitekter, der helhedsorienterede formår at navigere i krav om miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed, uden at give tab på robuste, mangfoldige og æstetiske løsninger.

To måder at indstille

Derfor opfordres alle, der ønsker at fremhæve et spændende, professionelt landskabsarkitektonisk projekt, til at indstille det. For at få så repræsentativt et udsnit af de mange talentfulde projekter der udføres i Danmark, er det i år to måder, man kan indstille på:

Via facebook-gruppen ”Dansk Landskabspris 2015”, hvor man kan foreslå det projekt, man syntes fortjener juryens opmærksomhed. Forslag skal være indsendt senest den 31. juli i år.

Herefter udvælger juryen de projekter der kommer med i den samlede pulje og projektejeren vil blive kontaktet.

Man kan også indsende en kort motiveret indstilling til dl@landskabsarkitekter.dk, gerne fem-ti linjer, et referenceblad samt tre fotos/illustrationer. Referenceblad skal indeholde navn, titel, årstal, og hvis der indstilles projekter, skal der oplyses bygherre, rådgivere, udførende, volumen, arealer samt eventuel økonomi. Indstillingsfrist er 31. august 2015.

Dansk Landskabspris 2015 - juryen
Indstillingerne til Dansk Landskabspris 2015 bliver vurderet af prisjuryen, som i år består af én repræsentant fra hver af de tre organisationer samt to uvildige repræsentanter. Juryen er:
• Landskabsarkitekt MAA MDL Lisbeth Westergaard, LIW planning, repræsentant for Danske Arkitektvirksomheder.
• Landskabsarkitekt MDL Bo Holm-Nielsen, ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, repræsentant for Danske Landskabsarkitekter
• Landskabsarkitekt Steen Himmer, Gentofte Kommune, repræsentant for Park og Naturforvaltere
• Professor, arkitekt MAA, PhD Tom Nielsen, Arkitektskolen Aarhus, uvildig repræsentant
• Journalist, tv-vært Adrian Lloyd Hughes, DR Kultur, uvildig repræsentant
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157