Glasbro i skyerne udfordrer ingeniører
Træd ud i den tomme luft. Ny gennemsigtig skywalk over kinesisk kløft skal spænde 430 meter mellem to bjergtoppe
En af de mere krævende rådgiveropgaver er ifølge ing.dk og CNN på tegnebrættet, og skal - når den er realiseret - glæde turisterne i Zhangjiajie nationalpark i Kina.
Snart kan man komme til at krydse mellem to bjergtoppe på en 430 meter lang bro med bund og sider af glas.
På verdensarvlisten
Nationalparken ligger i Wulingyuan Scenic and Historic Interest Area i Hunan-provinsen. Området er med på Unescos verdensarvsliste på grund af det specielle klippelandskab, hvor over 3.000 søjle-agtige sandstensformationer rejser sig over 200 meter op i luften, skriver ing.dk.
Over de senere år er der anlagt glasbroer - såkaldte skywalks - i nationalparker flere forskellige steder i verden. Både i Grand Canyon, Jasper i Canada og i Kina - hvor de har verdens foreløbigt længste af slagsen.
Selv om det er en nationalpark er der allerede i en anden spektakulær konstruktion i naturen: en 330 meter høj udendørs elevator, der fragter turister op ad en bjergside, skriver ing.dk
I 2012 foreslog den israelske arkitekt Haim Dotan at bygge en gangbro mellem to bjergtoppe i nationalparken.
Broen skulle blive 430 meter lang, seks meter bred og spændt op af skråstag. Og hvis udsigten ikke er nok, bliver det muligt fra midten af broen at få bundet en elastik om benene og springe ud.