23948sdkhjf

Boligjobordningen spiller hovedrollen i ny valgvideo fra Venstre

I en ny kampagnevideo fra Venstre fortæller en tømrermester, hvad fradraget betød for hans virksomhed. Tvivlsomt om det virker, mener valgforsker
Under parolen ”For fremtiden skal vi have flere private arbejdspladser” har Venstre lanceret en kampagne med Boligjobordningen som tema og tømrermester Poul Victor Sunesen fra Vejen som hovedrolleindehaver.

I den knap et minut lange video er seeren inde i tømrermesterens værksted, hvor han fortæller om, hvordan hans virksomhed havde masser af forespørgsler på opgaver, der havde med Boligjobordningen at gøre, og at han derfor stemmer Venstre, fordi partiet har lovet at genindføre ordningen. Det vil for hans virksomhed betyde, at de ville kunne genansætte dem, der blev fyret, da ordningen ophørte.

Venstres erhvervsskatteordfører, Mads Rørvig, håber, at det ikke kun er håndværkerne, som videoens budskab rammer.

”Vi håber, at der også er andre, der kan se gevinsten ved at få skabt flere arbejdspladser. Mange små håndværksvirksomheder har efter nytår afskediget medarbejdere og vil derfor gerne have ordningen tilbage, fordi den sikrer job. Men formålet med kampegnen er selvfølgelig også, at vinde regeringsmagten”, siger han.

Tilfredse og utilfredse

Om en kampagne for Boligjobordningen bliver en vindersag er tvivlsomt, mener valgekspert og forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch.

”Det gør helt sikkert boligejerne og arbejdsgiverne inden for byggeriet glade. Men nogle kan også blive utilfredse - for eksempel lejerne eller os alle sammen som skatteborgere, der ikke kan se fornuften i, at nogle får støtte til at få ordnet forskellige ting i hjemmet. Derfor er det farlige ved sådan en kampagne, at man ikke på forhånd kender balancen mellem dem, der bliver tilfredse og dem, der bliver utilfredse,” siger han.

Store emner ryger ud

At Boligjobordningen kommer i spil nu er et eksempel på, at der ikke er nogen bund for, hvor små emner må være for at fylde noget i en valgkamp, forklarer Roger Buch.

”Et andet eksempel er bankernes dankortafgift, der under valgkampen i 2005 blev et stort emne. Drivkraften er, at politikerne prøver at love ting, som gør folk glade. Bagtanken er, at det giver stemmer, og det er det, en valgkamp går ud på. Men når små emner kommer til at fylde, så betyder det samtidig, at de store vigtige samfundsemner, der har fortjent større opmærksomhed, bliver skubbet ud,” siger han.

Ud over flere private arbejdspladser handler Venstres kampagne om tryghed, en styrkelse af sundhedsvæsnet, og at det skal kunne betale sig at arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109