Arbejdsplatforme øger effektiviteten
Øget effektivitet og bedre arbejdsmiljø ligger bag Pitzners indkøb af flere arbejdsplatforme. Håndværkerne river dem til sig
2
Billeder
Arbejdsplatforme giver mulighed for, at håndværkerne løbende kan justere arbejdshøjden, så der opnås bedre arbejdsstillinger og højere effektivitet.
”Vi har i forvejen en ganske betydelig flåde af arbejdsplatforme hos Pitzner, og med de otte nye cementerer vi vores førende position. Efterspørgslen er jævnt fordelt over forskellige typer kunder, og vi mærker, at flere og flere almindelige håndværksfirmaer tager arbejdsplatformene til sig”, siger afdelingschef Jørn Rauff Larsen, Pitzner.
Ét af de håndværksfirmaer, der bruger arbejdsplatforme, er tømrerfirmaet Egil Rasmussen i Fredericia, hvor byggeleder Jan Hansen aktuelt har to arbejdsplatforme i brug på en opgave med facadebeklædning i Haderslev.
”Vi arbejder på en bygning i seks etager, og der er mange fordele ved at benytte arbejdsplatforme frem for lifte eller stillads. Det er mere fleksibelt og mere effektivt.
Den ene arbejdsplatform er 17 meter lang, og det giver masser af plads til håndværkerne, som samtidig kan have materialer og deres værktøj med op”, siger Jan Hansen.
Et tryk på en knap
”Arbejdsplatformene kan justeres i højde med et enkelt tryk på fjernbetjeningen, så medarbejderne altid har den optimale arbejdshøjde. Det er både en fordel for deres arbejdsmiljø, og samtidig øger det effektiviteten at have den rigtige arbejdshøjde. Endelig er der den store fordel, at arbejdsplatformene ikke skal befæstes i facaden. Det betyder, at vi ikke efter arbejdet skal til at fjerne befæstelser, som ville være tilfældet ved brug af stillads, så jeg er slet ikke i tvivl om, at arbejdsplatforme er det mest effektive”, siger han.
Jan Hansen arbejder tæt sammen med Pitzner om opbygning af arbejdsplatforme.
Tæt samspil
”Jeg har et tæt samspil med Pitzners medarbejdere. Jeg arbejder med et andet projekt, hvor der er en bygning med skrå hjørner, og der har jeg sparret godt med Pitzners folk om at finde den helt rigtige løsning. Vi sattes os ned med tegningerne og gik projektet igennem, og de spillede godt ind med løsningsforslag, så jeg oplever samarbejdet som rigtig konstruktivt”, siger Jan Hansen.
Egil Rasmussen omsætter årligt for ca. 280 mio. kroner og har ca. 170 medarbejdere fordelt i afdelinger i Fredericia og Aarhus. Egil Rasmussen har en entrepriseafdeling, der ledes af 14 funktionærer og en særlig serviceafdeling med omkring 25 håndværkere, der primært tager sig af reparations- og serveopgaver for forsikringsselskaber, boligforeninger og virksomheder.Sigh