Byggenyt
VRÅ: På baggrund af en ansøgning fra Fynbo Foods A/S i Vrå om en udvidelse af erhvervsområdet på Sigenvej, hvor virksomheden holder til, er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg og et forslag til lokalplan for området.
Fynbo Foods A/S vil gerne have mulighed for at udvide produktionen, og de har behov for et større område end fastlagt gennem den gældende planlægning.
I planlægningen af udvidelsen af erhvervsområdet er der ikke taget endelig stilling til adgangsforholdene. I tilknytning til planarbejdet skal der enten etableres direkte adgang til Fynbo Foods fra Vråvej eller adgang til erhvervsområdet fra Vråvej. Hvert af forslagene forudsætter anlægsinvesteringer.
Hjørring Byråd skal på sit møde i dag tage stilling til, om planforslagene skal godkendes og derefter fremlægges til offentlig høring.
LØKKEN: Hjørring Byråd skal på sit møde i dag tage stilling til, om en lokalplan for et sommerhusområde ved Tranegården i Nr. Lyngby, Løkken, og et tilhørende kommuneplantillæg skal vedtages endeligt.
Formålet med kommuneplantillægget og lokalplanen er at gøre det muligt at udstykke et sommerhusområde i otte selvstændige sommerhusgrunde og muliggøre en omdannelse af den nuværende firelængede gård Tranegården.
Placeringen af fire af de otte sommerhuse tager udgangspunkt i den nuværende firelængede gårds beliggenhed, og skal derfor placeres inden for et fastlagt byggefelt, så de tilsammen danner et firelænget gårdmiljø med et centralt gårdrum. Det er tanken, at sommerhusene inden for byggefeltet skal opføres i materialer og med en udformning, der refererer til Tranegårdens oprindelige bygninger, det vil sige med vandskurede eller hvidpudsede facader, op til halvanden etage og med en højde på maksimalt 8,5 meter. De fire øvrige sommerhuse skal opføres som mere traditionelle sommerhuse med en udformning og en arkitektur lignende de omkringliggende sommerhuse, det vil sige som træhuse i én etage og med en højde på maksimalt fem meter.
LÆSØ: Inden sommerferien bliver Læsø Bio udvidet med en tilbygning, der kommer til at rumme tre depotrum bag scenen, og toiletforholdene får en tiltrængt opgradering.
Det bliver resultatet af Kommunalbestyrelsens beslutning om at sikre den sidste del af finansieringen til et projekt, som LAG og Tilgængelighedspuljen under energistyrelsen i forvejen havde givet tilsagn om at ville støtte, fortæller Læsø Kommune på sin hjemmeside.
Det er et renoveringsprojekt, der har været på ønskelisten meget længe, der nu kan gennemføres. I 2010 blev Læsø Bio gennem en stor investering i digitalt fremviserudstyr sikret en fremtid som biograf. Samtidig fik Læsø Bio en løsning, der kunne fremvise film i 3D-format.
Allerede dengang var bygningsforbedringer en del af det planlagte projekt, men pengene slap op, og der blev på det tidspunkt kun bygget den faste scene i salen.
Nu tages det næste skridt, når der blandt andet indlægges varmt vand og etableres handicaptoilet i biografen. Bag filmlærredet bliver der opført en tilbygning, der betyder, at man kan bevæge sig bag scenen og samtidig få adgang til depotrum, som både biografen selv og andre brugere har ønsket meget længe.
AALBORG: Aalborg Kommune ønsker at igangsætte en planlægning, der muliggør en omdannelse af Spritfabrikken til en ny bydel med nye blandede bymæssige funktioner. En sådan ændring kræver en fordebat - en offentlighedsfase, hvor myndigheder, foreninger og borgere kan få lejlighed til at drøfte forslaget.
Fordebatten går forud for et eventuelt videre planlægningsarbejde med blandt andet udarbejdelse af en lokalplan.
Fordebatten er netop skudt i gang, og den afsluttes den 13. april.
Spritfabrikken skal omdannes til en ny bydel hvor de tidligere produktionsbygninger indgår som et væsentligt identitetsskabende element i området. Projektet skal ses som en vigtig fortsættelse af omdannelsen af de øvrige industriområder langs Aalborgs havnefront til nye bydele som indeholder boliger, butikker, institutioner, kulturtilbud og rekreative faciliteter.
Spritfabrikken er blevet solgt til en privat bygherre, som ønsker at opføre en række forskellige butikstyper: en mindre dagligvarebutik , et dagligvaremarked, møbelbutik, salg af egen produktion og et butikshotel.
Desuden overvejes det at flytte Aalborg Teater til området, etablere en kunsthal med værksteder, boliger, hotel, restauranter og kontorerhverv. Der ønskes eventuelt mulighed for at kunne opføre enkelte højhuse på over 10 etager og 35 meter.
REGION MIDTJYLLAND
STRUER: Struer Kommune har fået støtte fra Realdania til et projekt, der både binder byen og havnen sammen og forhindrer fremtidige oversvømmelser, fortæller Struer Kommune på sin hjemmeside.
Arbejdet er allerede indledt med udarbejdelsen af forundersøgelsen ”Struer bymidte og havn”, der blev færdig i 2014. Her peger det internationalt anerkendte arkitekt- og byudviklingsfirma Gehl Architects på en lang række udfordringer og tendenser, der skal danne grundlag for udskrivelse af en arkitektkonkurrence. Konkurrencen skal give bud på, hvordan man kan udforme arealerne omkring Brobuerne mellem byens havn og midtby.
Arkitektkonkurrencen skal også resultere i konkrete ideer til, hvordan Struer kan kombinere sit behov for klimatilpasning med ønsket om en velfungerende og attraktiv byudvikling. Konkurrencens fokus vil især være på samspillet mellem bymidte og havn i og omkring brobuerne.
REGION SJÆLLAND
HOLBÆK: Holbæk Byråd har besluttet at igangsætte planlægningen for et nyt boligområde i Holbæks vestlige del. Planlægningen vedrører et cirka 14 hektar stort område beliggende mellem Nykøbingvej og Kalundborgvej, og syd for Kalundborgvej mod jernbanen. Boligudbygningen vil udgøre afrundingen af byens vestlige afgrænsning.
Planlægningen forudsætter udarbejdelse af et kommuneplantillæg, og Holbæk Kommune indkalder derfor ideer og forslag med videre med henblik på planlægningsarbejdet. Idéer og forslag skal være Holbæk Kommune i hænde senest 20. april, skriver kommunen i et nyhedsbrev.
Fremsendte bemærkninger vil indgå i den videre planlægning. Når byrådet på et senere tidspunkt vedtager forslag til lokalplan og kommuneplantillæg vil disse blive sendt i offentlig høring i otte uger.
REGION HOVEDSTADEN
BRØNDBY: Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune har godkendt et forslag til lokalplan, der baner vej for opførelse af nye boliger ved Brøndbyøstervej 150. Lokalplanen muliggør opførelse af 12 boliger i maksimalt én etage med udnyttet tagetage på grunde, som er minimum 1.000 kvm.
FREDERIKSBERG: By- og Miljøområdet i Frederiksberg Kommune har modtaget en ansøgning fra arkitektfirmaet Effekt, der på vegne af ejer søger om tilladelse til at opføre en i alt cirka 1.900 kvm stor beboelsesbygning i seks etager til erstatning for en autoværkstedsbygning/bilforhandler i én etage, der nedrives på Thurøvej 13-15.
Projektet indeholder 17 senioregnede beboelseslejligheder på cirka 95-105 kvm. De tre øverste lejligheder er af arkitektoniske årsager i to etager og cirka 125-150 kvm store. Bebyggelsen består af en L-formet bygningskrop, der er tilpasset karréen og naboejendommene. Alle lejligheder udføres med minimum én altan. Parkeringspladser etableres i parkeringskælder under bebyggelsen. Huset er tænkt udført med tegltage og teglfacader. By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune behandlede ansøgningen forleden, men besluttede at udsætte sagen til efter en besigtigelse den 13. april.
FREDERIKSBERG: By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune vedtog forleden at dispensere fra byplanvedtægt 27, sådan at eksisterende tagetage på C.F. Richs Vej 60 kan udnyttes til beboelse. Tagetagen ønskes udnyttet til beboelsesrum for underliggende bolig, selvom tagetagen er tredje etage. Desuden gives der med dispensationen tilladelse til etablering af tagterrasse og kviste på siden af huset.
Udvalget forudsætter, at der ikke ændres grundlæggende på tagkonstruktionen.
Ejendommen er et fritliggende enfamiliehus på 206 kvm fordelt på to etager eksklusive tagetage og kælder.