Boligjobordning vender tilbage
Regeringens vækstplan sparker for alvor gang i byggesektoren med blandt andet boligjobordning
Nu gælder det om at se fremad, og der er ifølge planen nok at "se på" for byggesektoren.
Overordnet er det værd at bemærke, at regeringen slår fast, at den "sender samtidig et klart signal til erhvervslivet om, at de mere gunstige rammevilkår vil blive opretholdt fremadrettet".
Ingen nye afgifter
- Regeringen vil derfor ikke pålægge erhvervslivet nye generelle forhøjelser af skatter og afgifter, slås det fast, selv om der åbnes for "fornuftige omlægninger af skatter og afgifter" ligesom skatte- og afgiftsstigninger, der allerede er vedtaget, besluttet eller udmeldt af regeringen, vil blive gennemført.
Først og fremmest genindføres BoligJobordningen efter den oprindelige model i år og næste år med fradragsberettigede udgifter på højest 15.000 kroner pr. person.
Det nævnes specifikt, at ordningen "bidrager særligt til efterspørgslen efter arbejdskraft i små og mellemstore håndværks- og servicevirksomheder".
Bedre arbejdsdeling
- Med BoligJobordningen bliver det mere sandsynligt, at danskerne vil få fagfolk til at udføre vedligeholdelse og serviceydelser i hjemmet. Det giver en bedre arbejdsdeling i samfundet. Og en bedre arbejdsdeling er lig med højere produktivitet. Ordningen vil samtidig bidrage til energirenovering i de danske hjem. Det bidrager til bedre energieffektivitet. Endelig kan ordningen få færre til at vælge sort arbejde og gør-det-selv-løsninger.
Og så vil regeringen i øvrigt forsøge at fremrykke Femern Bælt forbindelsen, ligesom der på jernbanestrækningen Ringsted-Rødby bliver fremrykket en række aktiviteter.