Respekt for demokratiet
Indtil videre har vælgerne nemlig oplevet en ganske værdig konstituering rundt om i landets kommuner. Ikke dermed sagt, at der ikke er partier, der har spillet højt i det politiske konstitueringspil og hjemtaget eller tabt den store gevinst, men indtil videre, og ingen ved reelt, hvad der kan ske, før den endelige konstituering er gennemført, er det foregået på en ganske anstændig måde.
Man kunne efter en række mildest talt kaotiske konstitueringer efter forrige valg have frygtet en reaktion fra vælgerne i form af en lav valgdeltagelse, men endnu en gang viste over 70 procent af de danske vælgere deres respekt for demokratiet og mødte frem ved stemmeurnerne. På den anden side kan man måske også hævde, at det er rystende, at næsten 30 procent endnu en gang udviste ligegyldighed over for deres demokratiske rettigheder.
Der er heller ingen tvivl om, at Enhedslistens fremgang bør give stof til eftertanke. Det er et parti, der fortsat rummer medlemmer, som, hvis en given chance viser sig, er parate til at gennemføre en revolution for at nå deres målsætninger. De repræsenterer et system, der burde være hedengangen for længe siden. Et system der har begået forbrydelser mod befolkningerne i de lande, der hyldede det socialistiske system i dets forskellige afskygninger.
I København får Enhedslisten ansvaret for den borgmesterpost, der styrer transportspørgsmål, teknik og miljø - herunder den kommunale vej- og park afdeling. Dermed kan man nok forvente, at konkurrenceudsættelse af offentlige ydelser måske kan komme til at vente noget på sig.
For bilisterne er der også hårde tider forude, hvis Enhedslistens borgmester får magt som agt. Men man må for erhvervslivets og bilisternes skyld håbe, at det ender med, at selvsamme borgmester af de øvrige partier får til opgave at føre en politik ud i livet, han absolut ikke er tilhænger af.
Den mulighed er til stede, hvis ikke mindst Socialdemokraterne på Rådhuset lever op til valgløfterne om at trække virksomheder til hovedstaden.