23948sdkhjf

København lytter til erhvervslivet

Det er vigtigt, at vi kender vores besøgelsestid, når vi får mulighed for at øve indflydelse på erhvervslivets rammevilkår. Jeg er som formand for Dansk Byggeri Hovedstaden og som erhvervsdrivende glad for at repræsentere bygge- og anlægsbranchen i Københavns Kommunes nye ekspertgruppe, der skal gøre hovedstaden mere erhvervsvenlig for især de små- og mellemstore virksomheder. Der er for mig ingen tvivl om, at pladsen i ekspertgruppen er et direkte resultat af, at vi i Dansk Byggeri Hovedstaden har en vigtig, vedvarende og konstruktiv dialog med borgmestre og ledende embedsmænd i kommunen.

Københavns Kommune har en målsætning om at skabe vækst og arbejdspladser, og det vil vi i Dansk Byggeri Hovedstaden gerne hjælpe med. Det særligt interessante er, at ekspertgruppen gennem en række analyser af virksomhedernes rammevilkår skal fremlægge et katalog med konkrete anbefalinger til de københavnske politikere.

Det er klar fornemmelse efter de første møder i ekspertgruppen, at der er reel vilje til at lytte til, hvordan kommunens regler og rammer opleves udenfor rådhuset - og det, der lægges på bordet, bliver noteret og undersøgt. Vi repræsentanter fra erhvervslivet har som opgave klart og tydeligt at beskrive de problemstillinger, vi oplever i dagligdagen i samarbejdet med den kommunale myndighed. Jeg arbejder ud fra den tese, at når vi som virksomheder er forpligtet til at bruge de kommunale forvaltninger, så er kommunen til gengæld forpligtet til at organisere sig, så samarbejdet forløber enkelt og smidigt.

Jeg har i arbejdet sat fokus på, hvordan kommunernes forskellige gebyrer kan virke konkurrenceforvridende for virksomhederne. For eksempel om dækningsafgiften har indflydelse på, hvor virksomheder ønsker at lokalisere sig og dermed, hvor arbejdspladserne skabes. Det bliver interessant at se en analyse, hvor Københavns Kommunes gebyrpolitik sammenlignes med andre kommuners.

Jeg vil også arbejde for, at hele udbudsområdet bliver nærmere undersøgt. I dag oplever vi ofte, at der bruges mange juristtimer ved hvert enkelt udbud på dels at opstille udbudsmaterialet og dels at kontrollere om de bydende virksomheder holder sig indenfor reglerne. Umiddelbart synes det mere funktionelt, at der laves generelle regler og rammer for kommunens udbud, så størstedelen af disse udbud kan forløbe uden efterfølgende juridisk kontrol.

Vi skal naturligvis også have kikket på kommunens sagsbehandlingstider for byggesager, på de sociale klausuler, på parkeringsregler for håndværkerbiler og på andre ting, der har indflydelse på erhvervslivets rammevilkår.

Jeg hører fra mine regionale kolleger rundt i landet, at kommunerne gerne vil lytte og forbedre forholdene for de lokale virksomheder. Den nye ekspertgruppe er et levende bevis på, at det også gælder i København. Andre kommuner kunne med fordel invitere erhvervslivet inden for og i fællesskab med virksomhederne finde en måde at gøre det både attraktivt og nemt at drive virksomhed i kommunen på. Det vil lokalt være med til at skabe mere vækst og flere arbejdspladser. Min egen erfaring er, at den direkte og konstruktive dialog gør en forskel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19