23948sdkhjf

Tak til Karina og Robert

Da entertaineren Jacob Haugaard lavede et parti for "bevidst arbejdssky elementer" og endda kom i Folketinget med det, blev der trukket på både skuldrene og smilebåndene i mange danske hjem. Det hele blev taget som en joke, der viste mangel på respekt for de danske politikere.

I dag er der ingen grund til at smile. Der er for alvor kommet politisk fokus på ikke alene det danske kontanthjælpssystem, men overførselsindkomsterne som helhed. Og dermed også på de gamle og sunde danske principper om "ret og pligt" som ideologiske grundsten for hele velfærdsstatens opretholdelse.

Politikere har erkendt, at der i virkelighedens verden findes "bevidst arbejdssky elementer", og i dag høres udtalelser om kontanthjælpssystemet, der ville være utænkelige for bare ét år siden, uanset om man kom fra den ene eller den anden politiske fløj. Ikke mindst ville det være utænkeligt med en skattereform, der sænker stigningen i overførselsindkomsterne i forhold til stigningen i arbejdsindkomsterne.

Eller sagt på en anden måde, så er det, bortset fra på den yderste venstrefløj, gået op for politikerne, at der SKAL være en forskel på, om man går på arbejde eller modtager passive ydelser.

To navne vil for altid blive forbundet med den nye holdning og deraf følgende lovændringer for specielt kontanthjælpsområdet – "Karina og Robert".

Førstnævnte fordi hun blev fremhævet af SF’eren Ôzlem Cekic som eksempel på, at der er fattige i Danmark. Hvad, Karina og ôzlem Cekic ikke vidste, var, at Joakim B. Olsen fra Liberal Alliance ikke bare havde læst på lektien, men han turde også kaste sig ud i en diskussion, der indtil det tidspunkt ville have været en sikker politisk dødsdom. Joakim B. Olsen kastede en stor tung jernkugle direkte ind i den politiske elites glashus og efterlod en befolkning, der måbende måtte erkende, at kontanthjælpssystemet er så rundhåndet, at der er borgere i det danske samfund, der holder fast i systemet, fordi det ikke kan betale sig at arbejde. De har det glimrende ved at leve af andres arbejdsindsats.

Senest er det så den asociale snylter Robert, der kalder de job, som tusinder af danskere daglig må udføre for at kunne betale hans og andres kontanthjælp, for " skodjob", som han ikke vil nedværdige sig til at udføre.

Danskerne vil gerne hjælpe samfundets svageste, der ikke kan forsørge sig selv, men danskerne vil ikke være til grin over for dem, der ikke vil forsørge sig selv. Det må alle Danmarks "Karinaer" og "Roberter" indrette sig efter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.183