23948sdkhjf

En dyr elevatortur i moderniseret ejendom

Modernisering af ejendom i København får lejer til at advare Folketinget mod konsekvenserne af lovgivningen på området
For byggesektoren er ikke mindst moderniseringer af den eksisterende bygningsmasse af stor beskæftigelsesmæssig betydning.

Men for de lejere, der i sidste ende skal finansiere moderniseringer, kan det blive et dyrt bekendtskab i forhold til den husleje, de betaler i dag.

Det viser en sag fra Østerbro i København, hvor Ulla Nyemann har rettet henvendelse til formanden for Folketingets Boligudvalg Mette Reismann (S) på baggrund af en moderniseringssag, hvor en ny ejer hæver huslejen med over 31.000 kroner - eller 43,8 procent - årligt alene for hendes lejlighed.

Moderniseringen omfatter tilføjelse af altaner og etablering af en elevator, og Ulla Nymann finder, at den del af huslejeforhøjelsen, der vedrører altanerne, er rimelig - cirka 12.000 kroner årligt. Til gengæld mener hun, at regningen for få elevator er urimelig høj.

- En kalkule viser, at min husstand vil anvende en elevator gennemsnitligt 800 gange årligt – og med den varslede lejestigning bliver det cirka 24,50 kroner pr. gang. Til sammenligning koster offentlig transport i to zoner 15 kroner med 10-turs klippekort, skriver Ulla Nymann.

Smal adgang

Hun finder, at en elevator udelukkende har som formål at øge den nye ejers afkast på ejendommen.

- I tillæg er elevatoren og adgangsvejene til denne så snævre, at en kørestolsbruger ikke kan anvende den, skriver Ulla Nyemann.

Hun noterer også, at der er et loft på huslejestigninger som følge af moderniseringer og henviser til, at ejendommen på visse områder er i dårlig vedligeholdelses- og energimæssig stand.

Blandt andet er kun nogle vinduer udbedret med termoruder, mens andre er monteret med forsatsruder, ligesom der er store partier kun med enkeltglas:

- Den varslede modernisering udskyder dermed en forbedring af ejendommens energimæssige status – og en elevator øger jo reelt også energiforbruget, påpeger Ulla Nymann,

Hun noterer også, at de tre bestyrelsesmedlemmer bag ejerselskabet alle er professionelle ejendomsudviklerere/investorer bosiddende i London, og at dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og England gør det muligt at holde betydelige avancer ved et senere ejendomssalg uden for dansk beskatning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126