23948sdkhjf

Vejen hen til den energibevidste skurby

Der er store penge at spare på energisiden ved at være bevidst i valget af løsninger, når man skal bygge skurbyer op. Der findes helt optimerede løsninger, men også mellemløsninger
Der frådses med energien på de danske byggepladser.

Især skurvognene lader i rigtig mange tilfælde varmen sive lige igennem og ud i den frie natur.

Ikke nødvendigvis fordi skurvognene som sådan er af dårlig kvalitet, men fordi der kan gøres meget for at hindre varmen i at smutte ud.

Der er nemlig nogle enkle håndgreb, der kan hjælpe til at få energiregningen ned i et andet leje, og det hedder isolering.

Iværksættervirksomheden EnergiCab har udviklet en innovativ isoleringsløsning baseret på velkendte Rockwool-teknologier.

Øget komfort til medarbejdere, mindre belastning af klimaet og betydelige økonomisk gevinster for både bygherrer, entreprenører og udlejere af skurvogne er blot nogle af de fordele, som den nyetablerede virksomhed, EnergiCab, vil sikre gennem forbedret isolering af skurvognsbyer.

Mængder af energi

Firmaet er etableret med det formål at udvikle isoleringsløsninger til skurbyer, hvor opvarmning af skurvogne dagligt kræver unødige mængder af energi.

EnergiCabs løsninger sikre, at entreprenører, bygherrer og udlejere af skurvogne kan undgå at skulle foretage store nyinvesteringer i skurvogne for at kunne leve op til blandt andet Elsparefondens nyeste anbefalinger.

- Vi er overbeviste om, at der er et stort uudnyttet marked. Offentlige og private bygherrer stiller allerede i dag krav til reduktion af energiforbruget på byggepladser, og det er vores klare forventning, at der kommer skærpede krav til isolering af skurvogne i fremtiden. Bygherrer ser på den samlede økonomi i et byggeri og herunder også udgifter til opvarmning af skurvogne, siger iværksætter Morten Isbrand, der har etableret EnergiCab sammen med Lars Lindblad.

Besparelsen ved at forbedre isoleringen af blot 10 skurvogne til brug for enten kontor- eller mandskab er knap 40.000 kr. om året, viser beregninger af energiforbruget.

Stor reduktion

Forbruget af energi kan således reduceres fra over 5600 KWh pr. skurvogn om året ved opfyldelse af Arbejdstilsynets mindstekrav, og til under 3.500 KWh pr. skurvogn om året med EnergiCabs løsninger, som er baseret på Rockwool isoleringsmoduler.

Reduktionen er ligeledes testet i praksis, og besparelsen ligger på samme niveau som den beregnede. Udover at få en økonomisk gevinst så reduceres udledningen af C02 med over 13 ton om året, ligesom indeklimaet i skurvognene forbedres.

EnergiCabs løsning bygger på en idé om at isolere mellemrummet mellem de enkelte skurvogne og dermed reducere antallet af energikrævende ydervægge i skurbyer. EnergiCab har indgået flere aftaler med udlejere af skurvogne, og store entreprenører som for eksempel NCC og Pihl og Søn har allerede glæde af at benytte de nye isoleringsløsninger på skurbyer.

- Faktisk er de fleste skurvogne i dag i en kvalitet, der lever op til mindstekravene - mange endda bedre, siger Lars Lindblad til Licitationen.

Mere isolering

- En rapport fra Elsparefonden anbefaler dog, at man fordobler isoleringen i loft og tag, og det skyldes jo, at man ser nogle endnu bedre muligheder for at spare. Men ved at gå den anden vej, nemlig ved at sørge for at sammenføjningerne er tætte, opnår man et meget god resultat, siger Lindblad videre.

- Vort koncept bygger på, at ganske vist kan man stoppe noget ved at sammenføje med spånplade eller andet, men hvis man samtidig isolerer sammenføjningerne, så er der stor gevinst at hente, siger han.

15.000 skurvogne

Han vurderer, at der er et sted mellem 12-15.000 skurvogne i Danmark, hvoraf en del er at finde i udlejningsbranchen, måske halvdelen.

- Sagen er, at det jo tidligere var bygherren, der betalte for byggestrømmen. Sådan er det meget ofte ikke i dag. Derfor har entreprenøren, som nu skal betale, et langt større incitament til at sørge for, at energiforbruget ikke bliver større end nødvendigt. Vi taler her ikke kun om opvarmning, men også om byggepladsbelysning, ventilation og andet, der bruger strøm. Mulighederne for at spare er også mange, nemlig blandt andet natsænkning, lyssensorer og meget andet, erklærer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079