23948sdkhjf

Dårlige udbud koster formue

Kommuner og regioner burde blive bedre til udbudsprocesser, mener forsyningsselskab
Kommuner og regioner kan blive meget bedre til at lave mere præcise udbud, og der er mange penge at hente ind ved en indsats på det områder, mener Guldborgsund Forsyning på Falster.

Selskabet har selv været så effektiv på udbudsområdet, at det har sat brugerbetalinger betydeligt ned. Og det kan kommuner også, mener direktør Flemming Bach.

- Det er milliarder at hente på dette område inden for udbud af alle opgavetyper – lige fra vareleverancer og tjenesteydelser til store bygge- og anlægsopgaver. Det handler om at satse på at have en optimal udbudsafdeling eller personer, der kan definere lige nøjagtigt, hvad de ønsker udbudt, inden de sender det ud, siger han.

Kommunernes Landsforening (KL) afviser dog kritikken og håber i stedet på, at der kommer bedre regler på området, når en ny arbejdsgrupper under Erhvervs- og Vækstministeriet kommer med en konklusion.

En ny undersøgelse fra KL viser, at otte ud af 10 kommuner og regioner oplever, det er blevet mere besværligt og ressourcetungt at lave udbud i de seneste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094