23948sdkhjf

Stilladsarbejder overlever 15 meters fald

Faldulykke giver anledning til at arbejdsmetoder kigges efter i sømmene
En 32-årig stilladsarbejder overlever nærmest mirakuløst et fald fra cirka 15 meters højde ved en arbejdsulykke mandag og slipper tilsyneladende uden livsvarige mén.

Den 32-årige var i gang med at montere et stillads og en hejs i forbindelse med et renoveringsarbejde i en beboelsesejendom på Borups Alle i København, da han faldt fra stilladset og ned i en gård.

Tilsynschef Hasse Mortensen fra Arbejdstilsynet oplyser, at de nærmere omstændigheder ved ulykken endnu ikke er klarlagt.

- Der er tale om enten en betjeningsfejl eventuelt på grund af manglende instruktion eller tekniske mangler ved stillads eller hejs. Under alle omstændigheder er der sket en alvorlig fejl, og der er et ansvar at gøre gældende. Hvor ansvaret skal placeres, ved vi af gode grunde ikke før, omstændighederne er afdækket, siger Hasse Mortensen til Licitationen.

Formanden for Dansk Byggeris stilladssektion, Bo Jensen fra Herlev Stilladser, oplyser, at den 32-årige formentlig har været ved at montere en otte meter lang drager, idet han havde fat i drageren i faldet. Det kan samtidig være netop drageren, der har taget så meget af i faldet, at det kan have reddet hans liv.

- Hvad der ellers præcis er sket, ved vi ikke endnu, men vi har allerede aftalt med Stilladsklubben, at når vi ved, hvad der er sket, tager vi en drøftelse om vores arbejdsmetoder. Udgangspunktet er, at den slags ulykker simpelthen ikke må ske, siger han.

Også formanden for de københavnske stilladsarbejdere, John Ekebjærg Jakobsen, siger, at man mangler at få beskrevet arbejdsmetoderne i specielle montagesituationer.

- Vi prøver at være på forkant og gennem uddannelse og regler at forebygge, så sådanne ulykker ikke sker, men det har desværre ikke været tilfældet her, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097