23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FARUM: Furesø Byråd har sendt et forslag til lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg for den sydlige del af Farum Midtpunkt til høring. Området omfatter de to eksisterende boligblokke med adresse Paltholmterrasserne 35-53, og planerne vil gøre det muligt at ombygge boligblokkene til plejeinstitution med plejehjem, ældreboliger, bofællesskaber samt servicefunktioner tilknyttet hertil.

Forslagene er fremlagt til høring indtil den 3. april.

rudersdal: Rudersdal Kommunalbestyrelse har vedtaget at fremlægge et forslag til lokalplan for Kulturcenter Mariehøj og det nærliggende naturområde samt et tilhørende kommuneplantillæg til offentlig høring. Formålet med lokalplanen er at skabe grundlag for udbygningen af Mariehøj til et tidssvarende kulturcenter. Endvidere fastlægger forslaget rammer for nybyggeri af en ny hovedindgang samt for at skabe samspil mellem naturområdet Mariehøj og kulturcenteret. Høringsperioden slutter den 4. april.

ØSTERLARS: Bornholms Middelaldercenter i Østerlars har i adskillige år arbejdet på at få etableret et indendørs oplevelsesunivers, kalder Historama.

Projektplanerne er for nylig blevet genoptaget, og tanken er nu at realisere Historama samt en udbyning af det eksisterende middelaldercenter over fire etaper i takt med at man skaffer penge til at bygge for. Der er planlagt et interval på tre-fire år mellem etaperne, skriver Bornholms Tidende.

Første etape omfatter en ny velkomstbygning, et stort udstillings-/aktivitetsområde samt køkkenfaciliteter. Etapen ventes realiseret for cirka 16 mio. kr., heraf godt 1,3 mio. kr. til projektering med mere.

REGION SJÆLLAND

ROSKILDE: På et areal på cirka 7.600 kvm ved Ringstedvej/Store Møllevej i Roskilde er der planer om at bygge 50 nye boliger. Der vil blive tale om et område med rækkehuse i to-tre etager. Bebyggelsen er disponeret som fire boligblokke, der omkranser et grønt fællesareal. Det fremgår af et forslag til lokalplan for området som Teknik- og Miljøudvalget i Roskilde for nylig har vedtaget. Forvaltningen har udarbejdet forslaget til lokalplan på baggrund af en konkret forespørgsel og et skitseforslag fra en bygherre.

Lokalplanforslaget fremlægges for byrådet 29. februar, og godkendes det her, fremlægges det efterfølgende til offentlig høring fra 2. marts til 27. april.

REGION MIDTJYLLAND

SKANDERBORG: Skanderborg Sogns Menighedsråd vil gerne bygge en ny kirke i Højvangen, og for nylig sendte rådet via Skanderborg Provsti en ansøgning om principgodkendelse til Kirkeministeriet med beskrivelse af den kirke, man ønsker at bygge, fortæller Århus Stiftstidende.

Ifølge ansøgningen tænkes kirken opført omkring 2020. Ansøgningen taler om 625 bruttokvadratmeter på en 17.000 kvadratmeter stor grund på Mallinggårdsvej, hvor kirkegården ligger. Det er et kirkebyggeri til omkring 38 mio. kr., der er på bedding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141