23948sdkhjf

Pris til lokale kræfter i landdistrikterne

LANDDISTRIKTSPRISEN 2012: Der er rigtig mange kreative og initiativrige mennesker i de danske landdistrikter, som knokler for at skabe nye arbejdspladser i deres lokalområde. Den indsats vil minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen gerne være med til at anerkende, i og det kommer nu til udtryk i forbindelse med indstiftelsen af en helt ny pris ved navn Landdistriktsprisen.

Landdistriktsprisen skal i 2012 gå til en ildsjæl, som har kæmpet for og haft succes med at skabe jobs i et af Danmarks landdistrikter. Med prisen skal der sættes fokus på de positive historier om landdistrikterne, og vigtigst af alt skal prisen skabe opmærksomhed om de succeshistorier, som kan inspirere andre til at gøre en indsats for at fremme beskæftigelsen i landdistrikterne.

Den nyindstiftede Landdistriktspris skal uddeles hvert år som en hyldest til personer og succeshistorier, der har gjort en forskel i landdistrikterne. Temaet for prisen vil skifte for hvert år, og i 2012 er det jobskabelse i landområderne, der er væsentligste kriterium for at modtage prisen.

Enhver kan i princippet indstilles til at modtage prisen. Man kan indstille sig selv eller andre ved at indsende nogle få relevante oplysninger til Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter via ministeriets hjemmeside.

En lokal ildsjæl kan f.eks. være en person, som har gjort en særlig indsats for at fastholde eller tiltrække arbejdspladser til lokalområdet, en virksomhedsejer, der har været i stand til at etablere nye arbejdspladser i landdistrikterne, en medarbejder på et projekt, der har haft en jobskabende effekt i landdistrikterne, eller et medlem af en forening, der har gjort en særlig indsats for at fremme lokal beskæftigelse.

Selve prisoverrækkelsen sker på årets landdistriktskonference som foregår den 26. og 27. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.297