23948sdkhjf

Vækst i begge ender

Såvel broer som tunneler repræsenterer noget af det ypperste inden for bygningskunst, og i Danmark har vi gennem rigtig mange år kunnet prale af noget af det flotteste og mest unikke i verden både over og under jorden.

Tunneler, som vi skriver om i dagens tema er ikke kun unik infrastruktur, det er også en vækstmotor, som er langt større end mange af de økonomiske og politiske tiltag, der ellers tages i brug for at sætte skub i økonomisk fremdrift.

Tunneler skaber naturligvis forbindelse, men det skaber også en mobilitet og en vækst i begge ender af røret, og det kan man få bekræftet bare ved at se ud i det danske landskab.

Således er det ikke kun selve anlægsfasen, der skaber beskæftigelse, men også selve tilstedeværelsen af en tunnel eller en bro skaber vækst.

Det hænger naturligvis sammen med øget mobilitet og det øger sammenhængskraften - i hvert fald så længe man ikke skaber kunstige barrierer i form af for høje afgifter for at passere.

Og vækst er jo lige hvad vi har brug for i øjeblikket. Selvom en række udenlandske firmaer er involverede i de største af projekterne, så skaber det alligevel nogen aktivitet i den danske bygge- og anlægssektor, når disse projekter går i gang.

Når vi forleden kunne skrive at der er potentiale i danske infrastrukturprojekter for omkring 300 mia. kroner, vil en del af summen stamme fra forslag om nye tunnelforbindelser.

Og det er vel ikke forkert at sige, at vi virkeligt trænger til at få moderniseret store dele af vores infrastruktur, selvom der i disse år investeres kraftigt i det. Men det er endnu langt fra nok, når vi for eksempel taler om Metro i København.

Skal vi for alvor lette byrderne her, så skal der bores døgnet rundt i en årrække endnu, før vi kommer på omdrejningshøjde med andre metropoler i Europa.

Så kursen er lagt; Vi skal under jorden for at komme ovenpå igen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126