23948sdkhjf

Unge konstruktører tager styringen

Tre grønne dimittender fra UCN i Aalborg indtager hovedroller som byggeledere ved opførelsen af stort prestigebyggeri i Nordjylland
Det krævede ikke megen betænkningstid for konstruktøren Rene Ingemann, da han blev tilbudt en nøglerolle i opførelsen af byggeriet af det nye, topmoderne musikhus i Aalborg - Musikkens Hus.

Her har han og to andre unge konstruktører, fra firmaet TL Byg A/S altafgørende fingre med i spillet i det seneste års største og mest komplekse danske kulturbyggeri.

- Når man lige er færdig, er det svært at sætte ord på, præcis hvad man har lært, og så er det jo fedt at komme ud og demonstrere det i praksis. Når man står midt i det med masser af ansvar, mærker man, at man har nogle unikke og afgørende kompetencer, siger bygningskonstruktøren, der blev færdiguddannet fra UCN i 2011.

Krævende vartegn

Ved byggeriet af det futuristiske og teknisk krævende vartegn har Rene Ingemann ansvaret for gips-, tømrer og malerarbejde i tre mindre koncertsale i kælderen samt 2.000 kvm buede gipsvægge i hovedkoncertsalen, der af hensyn til akustikken i salen skal sammensættes af 160.000 amøber og fyldes med ovntørret sand.

Kollegaerne Hanne Thomsen, færdiguddannet i 2010, og Casper Bach Munkholm, færdiguddannet i januar 2013, har henholdsvis ansvaret for projektets omfattende kvalitetssikring og byggeriets 700 døre, indvendige gulvoverflader samt indvendige glasvægge.

De tre konstruktører slår fast, at det er en udfordrende opgave, som, med Hanne Thomsens ord, kræver, "ikke bare en plan a, men også en udførlig plan b". De føler sig dog alle på sikker grund med en uddannelsesmæssig baggrund, der har givet dem værktøjer inden for ledelse, byggejura og projektgranskning.

- Jeg trækker på min brede viden fra studiet. Det kan godt være, at man ikke kender til byggeri af denne kaliber ned i detaljen, men man er klædt på til at søge viden og lægge en plan, siger Hanne Thomsen.

- Min rolle har krævet indgående kendskab til konstruktionerne. Mine forcer har været tegningsforståelse og at få omsat de utroligt komplicerede planer til praksis. Projektet er så specielt, at der stort set ikke bliver brugt standardløsninger, supplerer Casper Bach Munkholm.

Fokus på fordybelse

Rene Ingemann peger på studiets fokus på fordybelse, økonomistyring og planlægning som afgørende for, at han kan løfte sin ansvarstunge post.

På et byggeri med østrigsk arkitekt og amerikanske rådgivere har det været en udfordring at få danske og internationale standarder til at "snakke sammen", og her er studiets fokus på teknisk engelsk og kulturforståelse afgørende.

Autoritet med friske øjne

Ifølge projektleder Jens Nielsen udgør de tre unge konstruktører uundværlige ressourcer og et frisk pust på byggepladsen.

- Gamle heste går samme vej rundt i manegen – hver gang. De tre unge mennesker har fra dag ét gået til opgaven med friske øjne, stort gå-på-mod og, lige så væsentligt, den autoritet, det kræver at være byggeleder, siger han.

Med uvurderlig erfaring i bagagen er de tre nu mørkegrønne konstruktører allerede klar til at kaste sig ud i nye udfordringer, når Musikkens Hus står færdig til februar.

For Casper Bach Munkholm går turen videre til Århus Sygehus, Rene Ingemann skal være med til at etablere nye laboratorier og kontorer på BioTek-uddannelsen på Aalborg Universitet, mens Hanne Thomsen ligeledes har en rolle i Århus sideløbende med, at hun skal være med til at definere ny kvalitetssikringsstrategi for hele TL Byg A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156