23948sdkhjf

Opdeling af ledige skal forbedre jobmulighederne

Kommuner tror på bedre beskæftigelseschancer, hvis de ledige differentieres som stærke- eller svage ledige.
Det skal være slut med unødvendige samtaler og kurser for de stærke ledige, som kan klare sig selv. Det er et bureaukratisk og standardiseret system, hvor alle arbejdsløse bliver skåret over en kam.

Det mener politikerne i landets seks største byer, som nu kommer med deres indspark til, hvordan beskæftigelsespolitikken skal se ud i fremtiden.

Erfaringerne fra København, Aarhus, Odense, Aalborg, Randers og Esbjerg viser, at det har en positiv effekt at dele de ledige op i kategorierne stærke eller svage ledige.

En opdeling af de ledige giver bedre mulighed for en målrettet indsats over for den enkelte ledige og får samtidig flere i job, lyder det.

- Vi ved, at der er mange ledige, der selv finder vej tilbage til et job. Som det er i dag, skal vi indkalde dem til møder. Det, synes vi, er spild af de stærke lediges tid, og det er spild af vores knappe ressourcer, siger Peter Rahbæk Juel (S).

Han er rådmand for social- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune og forklarer, at kommunerne gerne vil have mulighed for at give de svage ledige større opmærksomhed.

- Det kan være, de for eksempel har brug for et lidt tættere samtaleforløb. Så vi skal kunne prioritere at give dem det, siger Peter Rahbæk Juel til Ritzau.

Han understreger, at hvis en ledig mener at have brug for hjælp, så bør vedkommende selvfølgelig kunne få det.

I København har man for eksempel lavet en særlig indsats for akademikere, som giver positive resultater, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

- Det har vi haft rigtig stor succes med, og det er de sidste par måneder lykkedes os at knække kurven for akademikerledighed. Der er forskel på, hvordan man hjælper en akademiker og en ufaglært, siger Anna Mee Allerslev.

Det skal være op til den enkelte ledige og sagsbehandlerne at vurdere, hvilken gruppe den ledige tilhører.

- Vi skal bedømme den ledige ved at lytte til den enkeltes behov. Oven i det skal der selvfølgelig være en faglig vurdering fra vores medarbejdere om, hvem der har behov for hvad, siger Peter Rahbæk Juel.

Udspillet fra de seks byer præsenteres for Carsten Koch-udvalget, som senere på året på vegne af regeringen skal komme med bud på fremtidens beskæftigelsespolitik.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086