Ingeniørfag tiltrækker rekordmange unge
Rekordoptag på både Danmarks Tekniske Universitet og på Ingeniørhøjskolen
Præcis 1.394 unge fik mandag besked om, at de er optaget på en af DTUs uddannelser som enten diplom- eller civilingeniør, fordelt med 489 på en af diplomingeniøruddannelserne og 905 på en bachelor i teknisk videnskab, det vil sige civilingeniøruddannelserne.
- De unge har fået øje på, at Danmark har brug for ingeniører. Ingeniørerne skal bidrage til samfundsudviklingen ved at sikre Danmarks rolle i globaliseringen og være med til at løse nogle af de store samfundsmæssige udfordringer, for eksempel inden for bæredygtighed, klima og energi. Derfor er det meget glædeligt, at så mange unge har lyst til at læse til ingeniør på DTU, siger dekan Martin Vigild.
- Det ser endda ud til, at årets ansøgere generelt har et endnu bedre adgangsgrundlag end tidligere. DTU har lovet regeringen, at vi vil uddanne flere ingeniører og gøre det hurtigere. Med dette års optag kan vi se, at der kommer flere og bedre studerende. Det er godt, for det kræver både talent og engagement at blive en god ingeniør, siger dekanen.
Der har været knap 1.700 ansøgere til de 1.394 pladser. 16 af uddannelserne er fuldt besat. Det gælder således alle uddannelser inden for byggeri og bygningsdesign.
Også Ingeniørhøjskolen i København har rekordoptag. 355 er optaget til højskolens 10 diplomingeniøruddannelser. Det er en fremgang på næsten 45 procent i forhold til i fjor. Der er dog ledige pladser inden for bygge og anlæg og bygningsteknik. Det samme er også tilfældet på Ingeniørhøjskolen i Aarhus og på Aalborg Universitet.
Tallene fremgår af Den Koordinerede Tilmelding under Uddannelsesministeriet.
Også et akademiboom
Også landets erhvervsakademier oplever en eksplosiv tilgang af nye studerende.
Alene Københavns Erhvervsakademi (KEA) byder velkommen til 1.839 nye studerende efter sommerferien. Det er et plus på 15 procent i forhold til sidste år. Også antallet af ansøgninger sætter rekord.
- Det er dejligt igen i år at kunne byde så mange nye studerende velkommen til KEA. Jeg ved, at de vil få nogle både hårde, sjove og lærerige år. De kan glæde sig til allerede under studietiden at prøve kræfter med erhvervslivets praksis, så de kan gå direkte ud og forbedre, forandre og bidrage til væksten i erhvervslivet, når de er færdige om nogle få år, siger Ingo Østerskov, KEAs rektor til KEAs hjemmeside.
Der er på KEA optaget 150 unge på uddannelsen som bygningskonstruktør. På andre erhvervsakademier er der endnu ledige pladser på bygningskonstruktøruddannelsen.
Som altid kan arkitektuddannelserne slet ikke imødekomme alle ansøgninger. 174 personer eller blot 17 procent af ansøgerne er optaget på arkitektstudiet ved Kunstakademiet i København. Arkitektskolen i Aarhus optager 160 af næsten 900 ansøgningerne.