23948sdkhjf

Byggeriet klar til sidste OK-slag

Dansk Byggeri og 3F genoptager forhandlingerne her til morgen
Efter godt to døgns pause genoptages forhandlingerne om byggeriets toneangivende overenskomster her onsdag morgen. Målet er at forhandle, indtil der er et forlig på plads.

Søndag eftermiddag valgte forhandlerne fra Dansk Byggeri og Byggegruppen i 3F at tage en tænkepause for blandt andet at få struktureret den resterende del af forhandlingerne. Tirsdag blev parterne enige om en plan for de videre forhandlinger.

- Vi er enige om, at der er basis for at fortsætte, og vi ønsker begge parter at klare forhandlingerne selv uden hjælp fra forligsmanden, siger Lars Storr-Hansen, der er administrerende direktør i Dansk Byggeri.

Nogenlunde samme melding kommer fra lønmodtagernes topforhandlier, Peter Hougård Nielsen, formand for bygningsarbejderne i 3F.

- Vi har besluttet at gå i gang og køre igennem indtil resultatet er nået. Det er målet efter tænkepausen. Vi har lavet en plan for, hvordan vi griber forhandlingerne an, og så tror jeg, vi har fundet fælles fodslag om, hvad der skal lykkes, siger han til nyhedsbureauet Newspaq.

Også Lars Storr-Hansen har en forventning om at gøre forhandlingerne færdige.

- Der er ingen grund til at mødes, hvis vi ikke tror på, at det vil føre frem til et resultat. Hvor lang tid det så tager, det må vi se. Vi tager den tid, der skal til for at nå det rigtige resultat, siger han.

Peter Hougård Nielsen finder det realistisk at nå et resultat senest torsdag morgen.

3F har indkaldt sine store forhandlingsudvalg til onsdag aften, mens Dansk Byggeri er klar til med kort varsel at få forhandlingsbaglandet kaldt ind.

Dansk Byggeri og Byggegruppen i 3F forhandler overenskomst for ca. 60.000 lønmodtagere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125