23948sdkhjf

Markant fremgang hos dansk industrigigant

FLSmidth havde en overskudsgrad på 11,9 procent i 2011. Samtidig ændrer FLSmidth strategi og går på jagt efter opkøbsmuligheder
Samtidig med at FlSmidth er klar til at smide over to mia. kr. på bordet for det australske mineralselskab Ludowici, kunne den danske industrigigant inden for cement- og mineraludstyr i går præsentere et regnskab for 2011, der viser den bedste indtjening nogensinde. Med en imponerende overskudsgrad på 11,9 procent kan FLSmidth fremvise en omsætning på 7,3 mia. kr., hvilket er en stigning på 32 procent og et driftsresultat på 870 mio. kr.

FLSmidth tilskriver fremgangen et gunstigt marked for udstyr og service til mineralindustrien i 2011, selvom verdensøkonomien var præget af usikkerhed gennem hele året. Men der har særligt været høj aktivitet inden for FLSmidths kerneindustrier kobber, guld og kul.

Vækst gennem opkøb

Aftalen med Ludowici er endnu ikke på plads men ligger til afgørelse hos de australske domstole, som Licitationen skrev i sidste uge.

Men går dette køb igennem stopper det ikke her, fremgår det af den fondsbørsmeddelelse som blev udsendt i går samtidig med regnskabet.

For FLSmidth skal ikke kun vokse gennem organisk vækst, men også gennem opkøb. Samtidig med offentliggørelsen af regnskabet for 2011 lancerer FLSmidth nemlig en ny vækststrategi, som skal øge koncernens potentiale i de kommende år.

- I takt med øget fokus og differentiering samt en normalisering af markederne er det målet at skabe en årlig vækst i omsætningen, der ligger over markedsgennemsnittet inden for både produkter, projekter og serviceydelser. Dette vækstmål indebærer dels køb af virksomheder og aktiviteter, dels organisk vækst og en større markedsandel samt øget gennemfaktureret omsætning i forbindelse med totalentrepriser, skriver FLSmidth i meddelelsen.

Samtidig bliver FLSmidth fremover opdelt i fire divisioner med blandt andet øget fokus på kul, jernmalm, kobber og guld.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094