23948sdkhjf

Ringmærket

Svage sjæle, der overværede gårsdagens pressemøde i Statsministeriet kunne nemt forledes til ligefrem at have ondt af en statsminister, der tydeligvis var voldsomt presset af en sag, som hun sandsynligvis inderst inde bander hen hvor peberet gror.

Adskillige socialdemokratiske folketingsmedlemmer valgt i hovedstadsområdet og på det øvrige Sjælland forbander den dag, da en betalingsring omkring København kom på den politiske dagsorden og blev gjort til en del af regeringsprogrammet. De socialdemokratiske folketingsmedlemmer ved godt, at deres tid som landspolitikere rinder ud dag for dag, og de presses samtidig af socialdemokratiske borgmestre i omegnskommunerne, der frygter for deres borgmesterkæder.

Det er bekymrende, at Danmark i en krisetid, der kalder på handling og store politiske beslutninger, nærmest lammes politisk af en sag, der enten for længst burde være lagt ned i en dyb mølpose eller være besluttet, upopulær eller ej.

På den borgerlige fløj undrer man sig over, hvordan i alverden, det har kunnet gå så galt, og så er det ikke engang nødvendigt at puste til ilden. Det klarer regeringspartierne S og SF så glimrende selv. Ja de lægger nærmest dagligt tårne af brænde på det buldrende bål.

De Radikale holder sig klogeligt på sidelinien og ønsker tydeligvis ikke snavsede fingre, og Lars Løkke Rasmussen må erkende, at jo mere, han holder sig ude af det politiske søgelys, desto mere går Venstre frem i meningsmålingerne.

Balladen internt i regeringen er et tydeligt eksempel på, hvor vanskelige forhandlinger regeringen står over for, når den skal have en skattereform, reform af kontanthjælpen og reform af førtidspensionen igennem. Når der kan gå så meget kludder i en sag om en betalingsring, tør man næsten ikke tænke på, hvad der sker, når langt alvorligere emner skal på den politiske dagsorden. Til den tid er det ikke Socialdemokratiet og SF, der skal blive enige, men SF og De Radikale – ja måske Enhedslisten og De Radikale - og det er nærmest som at skulle forene ild og vand, uden at det går ud over enten vandet, som fordamper, eller ilden som slukker. Det kan næsten kun ende med, at SF må erkende, at der er grænser for, hvor mange politiske knuder, man kan slå på sig selv for at sidde med på regeringstaburetterne.

Helle Thorning-Schmidt har fået en barsk start på sin regeringsperiode. Det er derfor nu, hun skal vise, om hun er gjort af det stof, der skaber en statsminister, som går over i historiebogen eller i glemmebogen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09