Flere parkeringspladser i hovedstaden
Der er tinglyst meddelelser og deklarationer på cirka 800 ejendomme, med et krav om anlæg af godt 14.000 parkeringspladser
Ifølge ministeren er Energistyrelsen alene regeludstedende myndighed på byggelovsområdet, men "Energistyrelsen fører ikke tilsyn med, hvordan kommunerne administrerer lovgivningen".
Københavns Kommune har dog oplyst, at der er i dag tinglyst meddelelser og deklarationer på cirka 800 ejendomme, med et krav om anlæg af godt 14.000 parkeringspladser.
Københavns Kommune har i øvrigt oplyst, at man "på nuværende tidspunkt ikke krævet deklarationer indløst". Københavns Kommune påbegyndte tinglysning af deklarationer i 1977."
Terræn eller i bygning
Karsten Lauritzen ønsker ligeledes oplysninger om, hvor stort et beløb Københavns Kommune samlet set kan opkræve af borgerne, hvis kommunen ønsker at anlægge de 13.800 parkeringspladser, som de tinglyste deklarationer indeholder.
Til det svarer ministeren, at det kan kommunen ikke umiddelbart redegøre for:
- Det er afgørende om p-pladsen skal etableres på terræn eller i bygning. Der er eksempelvis også stor forskel på grundværdien pr. kvadratmeter i forskellige dele af kommunen.
Ændrede krav
Samtidig slår Københavns Kommune fast, at hvis kommunen beslutter sig for at aktivere deklarationerne ved at indbetale til en P-fond, så skal grundejerne alene indbetale halvdelen af etableringsbeløbet, hvis de pladser, der etableres af fonden, bliver offentlige pladser.
Desuden betyder ændringen af kommuneplanens rammer fremover fra mindst i størrelsesordenen én p-plads pr. 100 kvadratmeter til nu "maksimum én plads pr. 100 kvadratmeter og mindst én plads pr. 200 kvadratmeter.
Det kan ifølge kommunen give anledning til regulering af kravene i nedadgående retning, i forhold til eventuel nedskrivning af det enkelte krav i hver enkelt p-deklaration fra før Kommuneplan 2009.
- Det er dog ikke afklaret, men forvaltningen arbejder fortsat på at finde mulige løsninger, oplyser ministeren.