23948sdkhjf

Vestas-krise koster hoveder i toppen

Vestas skuffer med stort underskud - bestyrelsesformand og næstformand gør klar til at forlade bestyrelsen.
Den kriseramte vindmøllegigant Vestas leverede et endnu dårligere regnskab end ventet for 2011.

Det koster nu hoveder i toppen af vindmølleproducenten. Bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen og næstformand Torsten Erik Rasmussen går af ved udgangen af marts.

Den viceadministrerende direktør Henrik Nørremark blev allerede afskediget tirsdag aften, og dermed er topchef Ditlev Engel foreløbig ene mand tilbage i spidsen.

Vestas fik et underskud før skat på godt 1,1 milliarder kroner, hvor analytikerne efter den seneste udmelding fra virksomheden kun havde ventet et underskud på 450 millioner kroner.

I forvejen har virksomheden måttet nedjustere hele to gange.

Årsagen til de økonomiske vanskeligheder er ifølge Vestas blandt andet, at en række projekter er blevet overleveret senere end forventet og derfor først tæller med i næste regnskabsår.

- Bestyrelsen har fået en tilbundsgående orientering om de forhold, som i de seneste måneder har ført til nedjusteringer. Som følge heraf fratræder Henrik Nørremark, skriver selskabet.

I slutningen af oktober måtte selskabet skrue ned for forventningerne til resultaterne for 2011 på grund af problemer på en fabrik i Tyskland.

Få dage inde i det nye år fik prognosen endnu et dyk, blandt andet på grund af stigende omkostninger.

Derudover præsenterede Vestas i begyndelsen af januar en omfattende spareplan, hvor man siger farvel til over 2300 ansatte, heraf 1300 i Danmark.

På grund af de mange nedjusteringer og deraf følgende usikkerhed har Vestas besluttet fremover ikke at offentliggøre forventningerne til ordreindgang for det kommende år.

- Vestas har for 2012, blandt andet efter input fra flere af selskabets større aktionærer, besluttet at reducere antallet af parametre, som Vestas offentliggør forventninger til, oplyser selskabet.

I 2010 tjente virksomheden knap 1,8 milliarder kroner før skat.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094