23948sdkhjf

Vestas-formand tvunget ud af aktionærer

Storaktionærer ville af med Vestas-formand Bent Erik Carlsen - derfor trækker han sig nu fra vindmøllegigant.
Det er pres fra en gruppe af danske storaktionærer, som betyder, at Bent Erik Carlsen og Torsten Erik Rasmussen ikke genopstiller som henholdsvis formand og næstformand i vindmøllegiganten Vestas ved generalforsamlingen i marts.

Det fortæller Bent Erik Carlsen til Ritzau.

- Bestyrelsen havde planlagt en vis kontinuitet i formandskabet, men vi blev underrettet af et bestyrelsesmedlem for et stykke tid siden, som var blevet kontaktet af en kreds af større danske aktionærer.

- De talte op til 10 procent af ejerskabet og ønskede formandskabet udskiftet, siger Bent Erik Carlsen.

- Det har vi naturligvis drøftet, og konklusionen er kun én: Vi trækker os ved næste generalforsamling, siger han.

Vestas leverede natten til onsdag et endnu værre resultat for 2011 end ventet med et underskud før skat på 1,1 milliarder kroner og har i det hele taget haft store problemer i det forløbne år. To nedjusteringer og en stor fyringsrunde blev det til.

Og det fik altså gruppen af investorer til at trække stikket for formandskabet.

- Man er ikke nødt til at trække sig, men man er godt dum, hvis ikke man gør det, siger Bent Erik Carlsen.

- Når man er valgt på en generalforsamling, så er det ejerne, der bestemmer, sådan er det. Hvis man bliver bedt om at gå, så er det ingen skam at gå, siger han.

Han har ikke selv haft kontakt med de aktionærer, som ønskede udskiftning på formandsposten.

66-årige Bent Erik Carlsen har siddet som formand siden 1996. Bestyrelsen var i gang med at diskutere et generationsskifte, men aktionærerne fremskyndede altså beslutningen.

- Jeg har været formand i mange år. Det har været en spændende periode, og Vestas fremstår med et fantastisk produkt og en markedsposition, som alle anerkender. Brandet er stærkt, og vi er den stærkeste spiller i markedet for vindenergi.

- Men der er selvfølgelig en række udfordringer, det er klart. Og det ser man også hos andre vindmølleproducenter i øjeblikket, siger han.

Ud over formand og næstformand så stopper bestyrelsesmedlem Freddy Frandsen også ved generalforsamlingen i slutningen af marts.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079