23948sdkhjf

Byggebeskæftigelse er vigende

Anlægsarbejde og vedligeholdelse holder hånden under byggeriets beskæftigelse
Beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen er vigende i forhold til sidste år. Anlægsentreprenørerne er ene om at præsentere fremgang, mens de andre branchegrupper har færre eller uændret beskæftigelse i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Det fremgår af Danmarks Statistiks netop offentliggjorte beskæftigelsesstatistik.

I tredje kvartal var der 149.000 beskæftigede inden for bygge og anlæg. Det er 300 færre end i samme kvartal sidste år.

Det er ikke overraskende inden for nybyggeri, hvor der er tale om den mest markante dyk i beskæftigelse.

- Tallene bekræfter en tendens, som vi har beskrevet i vores seneste konjunktur up-date, at beskæftigelsen er svagt vigende i forhold til sidste år, siger seniorøkonom Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri.

Anlægsvirksomhed er stigende, mens reparation og vedligeholdelse er stort set uændret.

- Skybruddet i hovedstadsområdet sidste sommer gav anledning til ekstraordinær aktivitet i både tredje og fjerde kvartal sidste år, og det udlignes sikkert nogenlunde af tilsvarende høj aktivitet i år på grund af BoligJobordningen. Ikke mindst udsigten til at ordningen forsvinder kan give anledning til en vis form for hamstring i årets sidste måneder, og det kan være med til at holde hånden under beskæftigelsen, siger Finn Bo Frandsen.

Uændret skøn

For de enkelte fag er der som nævnt beskæftigelsesmæssig fremgang for anlægsentreprenørerne, som beskæftiger 2.300 personer flere end sidste år.

Malere og glarmestre kan også notere beskeden beskæftigelsesfremgang, mens der ellers er tilbagegang over hele linjen. Største dyk i beskæftigelsen oplever murer- og tømrermestre.

Dansk Byggeri vurderer, at den gennemsnitlige beskæftigelse i 2012 bliver 142.000 mod 145.600 sidste år, og de seneste tal fra Danmarks Statistik giver ikke anledning til at revidere det skøn, lyder det.

I forhold til anden kvartal i år er der tale om en fremgang på godt 8.000 beskæftigede, men det er ifølge Finn Bo Frandsen ganske normalt, at der sker en kraftigt stigning fra andet til tredje kvartal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094