Godt nyt for små firmaer
Afgiftslempelser i finanslovsaftalen modtages positivt af byggeriets organisationer
Det er ikke mindst muligheden for længere momskredittider for små virksomheder med en årlig omsætning mellem en og fem mio. kroner - en fremrykning af nogle af vækstplanens elementer for at skabe bedre rammevilkår for erhvervsvirksomheder - der giver ros.
- Det er virkelig et kærkomment skub for de mange virksomheder, der i den grad er presset på likviditeten, siger adm. direktør i Håndværksrådet, Ane Buch.
- Vi skal simpelthen have løst problemet med adgangen til finansiering. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at der fra politisk hold bliver taget alle de værktøjer i brug, som kan afhjælpe den problemstilling. Vi ved, at forlængelse af momskredittider virker, siger Håndværksrådets adm. direktør.
Adm. direktør i Danske Byggecentre Palle Thomsen håber, at tiltaget kan løsne lidt op for den kreditklemme, som branchen har været tynget af", siger han.
Også Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg hæfter sig ved, at allerede vedtagne moms- og afgiftslempelser fremrykkes. Han vurderer, at de ændrede momsafregningsfrister svarer til en lempelse for virksomhederne svarende til cirka 225 mio. kroner.
Fokus på vækst
Tekniqs adm. direktør Niels Jørgen Hansen noterer sig, at der er fokus på vækst og beskæftigelse og at afgiftslettelserne giver et bidrag hertil.
Han finder det også positivt, at fradrag for selvstændiges syge- og arbejdsskadeforsikring fremrykkes.
Både Tekniq og Dansk Byggeri roser fremrykningen af forhøjelsen af jobfradraget.
- Det er en meget målrettet skattelettelse til de beskæftigede, ikke mindst de lavtlønnede, siger Bo Sandberg.
- Der er ikke tale om store lettelser, men det øger incitamentet for at tage et arbejde og giver lidt flere penge mellem hænderne på dem, som er i arbejde. Et øget forbrug kan også give et lille bidrag til vækst, noterer Niels Jørgen Hansen.
Netop forhøjelse af beskæftigelsesfradraget får også ros fra LO.
- Aftalen indeholder flere gode elementer set med lønmodtagerøjne, siger LOs formand, Harald Børsting.
Han havde dog hellere set en aftale med Enhedslisten, fordi aftalen med Venstre og konservative ikke skærper indsatsen imod social dumping.