23948sdkhjf

Branchen ønsker struktørlærlinge

Midtjyske entreprenørvirksomheder har konkret ønske om at uddanne struktør- og brolæggerlærlinge
Undersøgelser viser, at Danmark i fremtiden kommer til at mangle uddannede medarbejdere inden for bygge- og anlægsbranchen.

I en rundspørge foretaget af erhvervsskolen Learnmark Horsens har foreløbig 97 entreprenør- og brolæggervirksomheder fra Middelfart, over Grindsted og Horsens til Auning og Lemvig tilkendegivet, at de uddanner struktør- og brolæggerlærlinge. Så der er ifølge Jens Birk Rasmussen, uddannelsesleder i struktør- og brolæggerafdelingen på Learnmark Horsens, gode muligheder for unge og voksne, der vil sikre sig et attraktivt job i fremtidens byggebranche.

- Det glæder mig, at antallet af virksomheder, som ønsker at uddanne struktør- og brolæggerlærlinge, er så stort. Det viser helt tydeligt, at branchen bakker op om uddannelse af fremtidens arbejdskraft. Samtidig er det et signal til unge og ledige, at der er brug for deres arbejdskraft i byggebranchen. Derfor opfordrer jeg til, at man er opsøgende i forhold til virksomhederne, de vil nemlig gerne ansætte medarbejdere med initiativ, og min vurdering er, at der er lærepladser til dem, der kan og vil, siger Jens Birk Rasmussen

Uddannelseslederne inden for murer- og tømreruddannelserne melder også, at der inden for deres fag er lærepladser til dem, der kan og vil.

225.000 mandeår på vej

3F har også fokus på manglen på kvalificeret arbejdskraft inden for bygge- og anlægsbranchen, og Niels Celander Larsen, der er brancheansvarlig for Byggegruppen i 3F Horsens, er også glad for, at entreprenørerne påtager sig ansvaret med at uddanne medarbejdere, for der bliver brug for dem.

- 3F har i en undersøgelse fået klarlagt, at vi i Danmark frem til 2017 skal investere omkring 225 mia. kroner i nye bygge- og anlægsprojekter. Omregnet svarer det til omkring 225.000 mandeår. Til sammenligning skal der bruges 33.000 mandeår på at bygge Femern Bælt-forbindelsen. Med så store fremtidige projekter bliver det altså en stor udfordring for branchen at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det vigtigt, at de faglige organisationer, Dansk Byggeri, håndværksmestre og skoler arbejder sammen, så vi får løst den udfordring, vi står overfor. Gør vi ikke noget, bliver det udenlandsk arbejdskraft, der udfører arbejdet, siger Niels Celander Larsen.

Lærlinge er et plus

Entreprenørfirmaet Østergaard A/S har i øjeblikket fire anlægsstruktør-lærlinge ansat – heraf en voksenlærling, og virksomheden overvejer ifølge afdelingsleder Cyril Kristensen at ansætte endnu en lærling.

- Lærlinge er både et plus for virksomhederne og for samfundet. Uddannelse er centralt, fordi det er vigtigt for virksomhederne hele tiden at have medarbejdere med de rigtige kompetencer. Derfor tager vi lærlinge, fortæller Cyril Kristensen.

Han opfordrer samtidig unge, der gerne vil have en læreplads, til at henvende sig hos de virksomheder, hvor de kan se sig selv som lærlinge.

Kampagne går i gang

Learnmark Horsens sætter gennem en forestående kampagne fokus på struktør- og brolæggerbranchens gode jobmuligheder.

- Selvom struktøruddannelsen har eksisteret i over 20 år, er den stadig ukendt for mange unge. Det vil vi gøre noget ved. Derudover er uddannelsen oplagt for ledige og ufaglærte voksne, der har arbejdet i branchen i nogle år. De vil med en uddannelse som struktør stå endnu stærkere på arbejdsmarkedet, når jobbene for alvor begynder at melde sig, siger Jens Birk Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093