23948sdkhjf

Konstruktører skal helt i front

Konstruktøruddannelsen har fået to mio. kroner til sammen med nordiske partnere at udvikle undervisningen inden for bæredygtighed
Uddannelsen som bygningskonstruktør skal styrkes med yderligere kompetencer inden for bæredygtighed.

Det er målet med en saltvandsindsprøjtning, som uddannelsen netop har fået. Konstruktørforeningen og tre uddannelsessteder i Danmark har sammen med partnere i Sverige og Norge netop fået en bevilling på to mio. kroner, der skal gøre de studerende endnu bedre forberedt på at renovere bæredygtigt.

Pengene kommer fra Nordic Built, der hører under Nordisk Ministerråd. Bevillingen skal bruges til at udvikle nye undervisningsmetoder inden for bæredygtig renovering til konstruktøruddannelsen i Danmark og beslægtede uddannelser i Sverige og Norge.

Formand for Konstruktørforeningen Gert Johansen siger:

- Bygningskonstruktører er i forvejen blandt de bedst uddannede til at håndtere renoveringsopgaver. Vi er gået ind i projektet ikke af nød, men på grund af mulighederne, og fordi det er i vores medlemmers interesse hele tiden at være i front på deres felt og have de kompetencer, som arbejdsgiverne efterspørger. Projektet bidrager samtidig til at øge kvaliteten og bæredygtigheden i byggeriet, hvilket lægger sig op ad det, vi ellers arbejder for at fremme, siger Gert Johansen, formand for Konstruktørforeningen.

Fælles nordisk projekt

Bag initiativet står et projektkonsortium med professionshøjskolerne VIA UC i Holstebro, Horsens og Aarhus, UCN Aalborg, Københavns Erhvervsakademi og Konstruktørforeningen samt partnere i Sverige og Norge.

Projektkonsortiet stiller selv med cirka to mio. kroner, så det samlede projektbudget er på fire mio. kroner.

De øvrige uddannelsessteder for konstruktører vil blive inviteret med i projektet.

Projektet er en del af Nordic Built, hvis mål er at skabe en fælles nordisk tilgang til bæredygtigt byggeri, som tager hensyn til den nordiske arkitektur og byggeteknik.

- Da den overordnede ambition er at fremme eksporten af den nordiske tilgang til bæredygtigt byggeri, skal projektet også medvirke til at udveksle viden og erfaringer på tværs af de nordiske lande om undervisningsmetoder og bæredygtig energirenovering, forklarer Gert Johansen.

En del af projektet er udveksling af lærerkræfter, studerende og undervisningsmaterialer. Hertil kommer etablering af særlige semester- og undervisningsforløb, udvikling af nye undervisningsmaterialer, træningsprojekter og sommerskoler.

Projektet går i gang i 2014 og strækker sig over tre år. Forventningen er, at de første undervisningsaktiviteter sættes i gang allerede i efteråret 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094