Sikringsarbejdere har forladt Banedanmark
Banedanmark mister mange sikringsmontører til private virksomheder, der blandt ande udfører udliciterede opgaver for Banedanmark
Samtidig vil han vide, hvad det betyder for den løbende vedligeholdelse af infrastrukturen, for de kommende meget store anlægsopgaver og for det samlede omkostningsniveau.
12 har sagt farvel
Ministeren bekræfter, at siden 1. juli sidste år har 12 sikringsteknikere/montører taget deres afsked fra Banedanmark:
- Fire af disse skyldes fratrædelser til pension. Til sammenligning i samme periode 2011-2012, fratrådte seks sikringsteknikere/montører, hvoraf én fratrædelse skyldtes pension. Siden 1. juli 2012 er der dermed tre sikringsteknikere/montører mere, end i tilsvarende periode året forinden, der har valgt at fratræde deres stilling, uden at det har forbindelse til pensionering. Det er Banedanmarks vurdering, at opsigelsen af rammeaftalen med DJ Elektropersonalet, er den overvejende årsag til stigningen i fratrædelser, oplyser Henrik Dam Kristensen.
Specialisering
Ifølge transportministeren undersøger Banedanmark i øjeblikket, hvilke af de opgaver, som i dag bliver løst af sikringsteknikere/montører, der med fordel kan udføres af andre faggrupper, såsom elektrikere.
Det sker med henblik på, at sikringsteknikere kan reserveres til at udføre de opgaver, der kræver den sikringstekniske uddannelse.
- Derudover ansætter Banedanmark i øjeblikket, elektrikere i akutjob, hvilket kan hjælpe med gennemførelse af normopgaver indenfor sikring. Fratrædelserne forventes dermed ikke at have betydning for den løbende vedligeholdelse af infrastrukturen, oplyser ministeren, der noterer, at i de tilfælde, hvor de interne ressourcer, som er nødvendige for at løse en konkret opgave, ikke er at finde i organisationen, afgøres det internt i Banedanmark, hvorvidt opgaven med fordel kan udskydes, og på den måde løses af egne medarbejdere på et senere tidspunkt.
Ekstern entreprenør
- Når det ikke er muligt at udskyde opgaven, kan Banedanmark vælge at hyre en ekstern entreprenør til at løse opgaven. I tilfælde med mangel på ressourcer til at løse en konkret opgave har Banedanmark forsøgt at imødekomme problemet ved hjælp af tilbud om overtidsbetaling. Dog har de fleste medarbejdere takket nej, hvilket har resulteret i hyring af ekstern entreprenør, oplyser Henrik Dam Kristensen.