23948sdkhjf

Uddannelse er vejen frem

Det er sådan set ikke noget nyt, når en best-practice analyse viser, at uddannelse giver stærkere virksomheder.

Det nye er sådan set bare, at nu er det dokumenteret og slået fast, at danske bygge- og anlægsvirksomheder, som indtænker et højere uddannelsesniveau, herunder også efteruddannelse med videre, står stærkere i konkurrencen med en højere produktivitet end virksomheder, der ikke gør.

Så vidt så godt. Men hvordan kommer vi så videre? For der er ingen tvivl om, at en lang række af de danske virksomheder i byggebranchen egentligt gerne vil udvikle sig, også uddannelsesmæssigt, men hvordan og hvorhen.

Som vi skrev på lederplads i går, kan man jo passende starte med at forstærke fundamentet under “bygningen" i folkeskolen. Fundamentet er nødvendigt for at bygge videre, og når det er gjort, så skal der bygges noget mere på.

Byggebranchen skal tænke i globalisering, når der drejer sig om arbejdskraft, for det er herfra - altså fra udlandet, at vi får konkurrencen. Alle funktioner i virksomhederne er således under pres for at performe. Derfor er det ikke nok bare at kigge på, hvad de andre i klassen herhjemme foretager sig. Vi skal op i helikopteren for at se hvad der sker, og så reagere på det - inden det er for sent.

Det er nu engang viden og specialisering, der giver konkurrencefordele i virksomhederne. At være rigtigt dygtige inden for et speciale eller en niche giver konkurrencefordele. Den rette kombination mellem erfaring, viden og innovation kan give en symbiose, der gør en virksomhed rigtig stærk i forhold til konkurrenterne.

Det gælder om at være gode til at rekruttere, dvs. definere opgaven præcist og så rekruttere den viden, der præcist skal til for at løse opgaven.

For bygge- og anlægssektoren gælder det i høj grad evnen til at styre og organisere projekter, og de der er gode til det, bliver vinderen i den sidste ende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094