23948sdkhjf

NCC er godt gennem 2011

NCC i Danmark oplevede i 2011 en vækst i ordrebeholdningen og en stigning i ordreindgangen
NCC i Danmark har i regnskabsåret 2011 præsteret en omsætning på 4.828 mio. kr. Det er en stigning på 4,0 procent i forhold til året før. Ordreindgangen steg til 5.152 mio. kr. fra 4.919 mio. kr., og ordrebeholdningen ved indgangen til indeværende regnskabsår er 3.321 mio. kr., svarende til en stigning på 9,9 procent i forhold til året før. Driftsresultatet er et plus på 1,5 procent eller 71 mio. kr.

Forretningsområdet NCC Construction Danmark realiserede i 2011 en nettoomsætning på 2.770 mio. kr. og et driftsresultat på 139 mio. kr., svarende til 5,0 procent mod en omsætning i 2010 på 2.266 mio. kr. og et driftsresultat på 97 mio. kr. eller 4,3 procent. Ordreindgangen i 2011 beløb sig til 3.043 mio. kr., som sammenlignet med 2010 er en stigning på 56 mio. kr., svarende til cirka to procent. NCC har i Danmark ansat 2.204 personer.

- Jeg er tilfreds med, at Construction kommer ud af 2011 med en profitabel vækst takket være en robust strategi. Jeg ser det som et tegn på, at samarbejdet med vores kunder har fungeret godt i 2011, og at vi har formået at skabe det rette match mellem deres behov og vores produkter, siger adm. direktør Torben Biilmann fra NCC Construction Danmark A/S.

Boliger og erhverv

NCC Bolig har i 2011 været påvirket af det lave aktivitetsniveau på boligmarkedet og af et fald i boligpriserne på landsplan på 6,6 procent i gennemsnit.

Blandt de positive momenter i 2011 var, at NCC Bolig afleverede de første rækkehuse i Fairway Village på Farum Kaserne og igangsatte lejlighederne i Golf Residence. I København tog markedet så godt imod rækkehusene på Havnevigen, at byggeriet af de første 49 boliger blev igangsat i 2011.

- På basis af salgssuccesen har vi investeret yderligere i Islands Brygge Syd, og sammen med de øvrige NCC-selskaber i Danmark udvikler vi nu Krøyers Plads i København, siger adm. direktør Torben Modvig fra NCC Bolig A/S. Resultatet for NCC Bolig påvirkes negativt af nedskrivninger på værdien af byggejord på i alt 85 mio. kr.

NCC Property Development har i 2011 afleveret et logistikcenter i Greve og et Company House i Skejby ved Århus. Begge indgår i årets resultat. Herudover har NCC PD solgt en kontorejendom, der er under opførelse i København.

Roads på rette vej

NCC Roads har i 2011 oplevet en betydelig fremgang i volumen i råstofmarkedet og en mere moderat fremgang i volumen i asfaltmarkedet.

Markedet for vejserviceydelser har udviklet sig positivt, idet flere kommuner har valgt at udlicitere opgaver, som hidtil har været varetaget af kommunale driftsafdelinger. I et meget konkurrencepræget marked har det været en udfordring at få de meget store stigninger på råvaren bitumen og i energipriserne dækket via de priser, der har kunnet opnås.

- En målrettet og dygtig indsats i hele organisationen har dog betydet, at der generelt har været god styring af omkostningerne. Alt i alt et udfordrende men tilfredsstillende forløb af 2011, siger adm. direktør Thomas Rask Jensen fra NCC Roads A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094