23948sdkhjf

Grøn Boligkontrakt er en beskæftigelsesmotor for byggeriet

Snart går startskuddet til Grøn Boligkontrakt. Ordningen har potentiale til at blive en stor beskæftigelsesmotor i byggeriet.

Det er nu op til branchen selv at kende sin besøgelsestid og skabe de rigtige rammer for at denne beskæftigelsesmotor kommer rigtig op i omdrejninger.

Et centralt element i Grøn Boligkontrakt er, at det skal være enkelt og nemt for boligejeren at få energirenoveret sin bolig. Man skal kun henvende sig ét sted, så klarer den "grønne aktør" resten. Den "grønne aktør" giver energirenoveringsråd og bliver bindeleddet mellem boligejeren og de deltagende udførende virksomheder.

For at blive "grøn aktør", skal virksomhederne uddanne én eller flere ansatte. Indholdet i uddannelsen bliver fastlagt af Energistyrelsen.

Energistyrelsens ambition er, at mindst 100 virksomheder er certificeret inden 1. januar 2014.

I BAT er vi meget optaget af, at så mange som muligt af disse 100 virksomheder bliver udførende håndværksvirksomheder.

Det er samtidigt vigtigt, at håndværksvirksomhederne drager bygningsarbejderne ind i denne proces. Helst ved at så mange håndværkere som muligt uddannes til "grøn aktør".

De udførende virksomheder i byggeriet skal holde sig til i denne indledende runde og få positioneret sig selv og deres medarbejdere, som værende blandt de førende, når det gælder rådgivning og udførelse af energirenovering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126