23948sdkhjf

Svenskere kan redde ejendomssalg

Kapitalstærke ejendomsudviklere fra Sverige rykker nu for alvor igen ind i Danmark
Det stillestående danske ejendomsmarked bliver nu skubbet i gang af vores naboer. I den senere tid har en række svenske kapitalstærke ejendomsudviklere købt op på det danske marked, og de kan sætte gang i handelen med større ejendomsbygninger igen - både privat og til erhverv.

Det mener formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen, der til daglig er partner hos en erhvervsejendomsmægler i København.

- Der er stadig flere svenske firmaer, der køber ejendomme i Danmark og det i et betydeligt omfang, så det er mere end bare en forbipasserende trend. Ejendomsudviklere i Sverige har stor tillid til det danske marked, og samtidig har de kapitalen. Det skaber mere omsætning i Danmark, og det er en fordel for os alle, siger Steen Winther-Petersen til Licitationen.

Aktuelle opkøb

Og det svenske indtog har der været flere aktuelle eksempler på.

En af de store inden for erhvervsbygninger, Norrporrten har for nylig købt en stor kontorbygning på Islands Brygge.

Og i sidste uge købte ejendomsfirmaet Balder den meget overbelånte Østerfælled Torv-projekt på Østerbro, som har været en af årsagerne til Amagerbank-krakket.

Komplekset med 523 lejligheder blev købt af svenskerne for 1,1 mia. danske kroner hos det statslige Finansiel Stabilitet .

Samtidig er der også svenske ejendomsfirmaer, der etablerer sig i Danmark. Således har det svenske ejendomsfirma Niam netop åbnet kontor i København, oplyser Øresundsmediet Fokus Øresund.

God økonomi

Og til Fokus Øresund udtaler Niams adm. direktør Johan Bergman - måske overraskende for nogle:

- København vokser, og Danmark tilhører et af de lande i Europa, som det i øjeblikket går rimeligt godt.

Han tilføjer, at de især kigger efter erhvervsejendomme med kontorer og forretningslokaler. Og de har netop købt boliger for 1,3 mia. kr. også af Finansiel Stabilitet, som ejendomsfirmaet Balder.

Formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen, er dog ikke overrasket over den positive beskrivelse af dansk økonomi.

- Det danske ejendomsmarked og i det hele taget det nordiske marked er i øget grad eftertragtet af udenlandske investorer, da de her i modsætning til det sydlige Europa ser et bedre, mere sikkert og stabilt marked. Samtidig er priserne lavere og det gør, at vi oplever flere udenlandske opkøb i Danmark nu, siger han.

Klog af krise

At det er svenskere, der i stor grad har fokus på Danmark skyldes de sidste par årtier udvikling i deres eget land.

- Svenske ejendomsfirmaer har været i Danmark før i 80’erne og 90’erne, men blev bogstaveligt slået hjem ved deres egen finanskrise. Men netop på grund af den, var de nødt til at stramme og holde igen, og der har gjort dem stærke nu, siger Steen Winther-Petersen.

Den stabile svenske økonomi har betydet, at de undgik ejendomsboblen, og det betyder i dag, at det er meget lettere at låne penge i Sverige.

- Det er meget nemmere for svenske firmaer at rejse kapital - i modsætning til Danmark, hvor bankerne er overforsigtige og hæmmer aktiviteten. De svenske firmaer tilstedeværelse i Danmark kan modvirke det og igen skabe fri omsætning, hvilket kan sætte gang i alle mulige aktiviteter, siger formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22