23948sdkhjf

Vi vil gøre en forskel

Begrebet "ledelse" på danske byggepladser har næppe undergået den store udvikling de seneste mange år. Tonen er, selv om der er kommet flere kvinder ud på byggepladserne, fortsat meget kontant, og det må ikke mindst de mange lærlinge sande.

Derfor er der også grund til at lægge mærke til nye tiltag, der giver muligheder for at tænke i nye ledelsesbaner. Problemet er imidlertid ofte, at ledelsesteorier for mange i byggesektoren forbindes med noget "meget langhåret" uden virkelighedsfornemmelse, og derfor har man automatisk paraderne oppe, hvis nogen kommer med noget nyt.

Set i det lys er det spændende at høre håndboldlandsholdets træner Ulrik Wilbek fortælle, at han er blevet godt modtaget på byggepladserne, når han fortæller om sine ledelsesideer. Man må nok så også erkende, at når man kommer med de resultater på sit CV, som Wilbek kan præstere, så har man nogle praktiske resultater at fremvise. Så er det ikke kun teori.

"Gør en forskel – Hvad vil du bidrage med?" er et bud på praktisk anvendelse af ledelsesværktøjer, men også et vink med en vognstang til alle dem, der bare sidder og venter på, at andre løser problemerne for dem.

I en krisetid, som den Danmark i øjeblikket er ramt af, er der brug for, at flere ikke bare gør en forskel, men også hver eneste dag spørger sig selv, hvad de vil bidrage med for at bringe sig selv, deres familier og deres arbejdsplads videre.

Hvis danskerne kender deres besøgelsestid, er en krise netop tiden, hvor der banes vej for nye ideer, og dermed også til et styrket samfund på den anden side af krisen. På den måde har kriser, hvor irriterende de end virker i nuet, også deres funktion og positive virkning. De tvinger os til at revurdere situationen, og det tydeligste eksempel er den igangværende debat om velfærdssamfundets fremtid.

Bare at diskutere førtidspension, kontanthjælp, dagpenge og andre overførselsindkomster, eller fjerne fridage og offentligt ansattes frokostpause ville for bare et år siden have ført til voldsomme anklager om en massakre på velfærdsstaten og overgreb på vel erhvervede rettigheder.

Men krisen har åbnet øjnene hos danskerne for, at vi ikke bare kan skøjte videre derud ad med en større og større offentlig sektor finansieret for lånte penge, uden at det på længere sigt får konsekvenser. Danskerne har til forskel for grækerne og andre sydeuropæere taget udfordringen op og er parate til at løse den opgave, der står foran os.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079