23948sdkhjf

Økologer vil lægge en ny ejendomsskat på boligejerne

Det Økologiske Råd foreslår regeringen at indføre en “grøn ejendomsskat" baseret på boligens energimæssige kvalitet
Hvis det står til Det Økologiske Råd, bliver det dyrere at være boligejer i Danmark.

I en kommentar til regeringens grønne vækstplan med blandt andet energirenoveringer af bygninger peger Det Økologiske Råd på, at "Danmark er i front, når det drejer sig om grøn omstilling og energieffektivitet":

- Derfor er der gode perspektiver i at udnytte de erfaringer, der høstes, til at skabe så megen vækst og beskæftigelse som muligt, noterer Det Økologiske Råd.

- Skal der virkelig gang i energiforbedringerne i den eksisterende boligmasse med heraf følgende vækst i byggebranchen, er der brug for yderligere og mere effektive tiltag som for eksempel lovgivningsmæssige initiativer, lyder budskabet blandt andet.

Ny ejendomsskat

Blandt forslagene er en "grøn ejendomsskat", hvis størrelse afhænger af boligens energimæssige kvalitet:

- En form for tvungen opsparing til energirenovering i bygninger med dårlig energimæssig performance - som foreslået af Klimakommissionen – eller skærpede krav til den eksisterende bygningsmasse i bygningsreglementet, lyder forslaget.

Det Økologiske Råd vil på den måde give boligejerne en god mulighed for gradvis at tilpasse sig fremtidens krav med kun "en lille merudgift", fordi tilpasningen kan ske sammen med andre boligforbedringer:

- Sådanne tiltag vil også kunne styrke efterspørgslen efter Grøn Boligkontrakt og Grønne Aktører, mener de i Det Økologiske Råd.

Overblik

Der er i øvrigt ros til forslaget fra regeringen om "Grøn Boligkontrakt":

- De fleste bolig- og bygningsejere har et behov for at få et præcist overblik over, hvor der især kan sættes ind for at forbedre bygningens klimaskærm og varmeforsyning. Men det er usikkert, hvor mange, der vil prioritere at betale for dette. Derfor er det vigtigt, at udbredelsen af grøn boligkontrakt sker på en måde, der styrker og ikke lægger en dæmper på øvrige tiltag til at få bolig- og bygningsejere til at vælge energirigtige løsninger, når man gør noget ved boligen/bygningen, mener Det Økologiske Råd, som peger på, at forslagene både skaber øget efterspørgsel efter Grøn Boligkontrakt og Grøn Aktør, ligesom de vil give et incitament til også at tænke mere langsigtet ved mindre energiforbedringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094