23948sdkhjf

Konkurs forsinker nyt skolebyggeri i Aabybro

Hvem der skal bygge en ny skole i Aabybro, efter at Sjælsø er begæret konkurs, er stadig et ubesvaret spørgsmål
Den 15. august skulle Sjælsø have underskrevet kontrakt på 150 mio. kroner med Jammerbugt Kommune om at bygge en ny skole i Aabybro gennem et Offentlig-Privat Samarbejde (OPS). Men kontrakten nåede aldrig at blive underskrevet, for Sjælsø-koncernen anmeldte først rekonstruktion, og fredag blev rekonstruktionsbehandlingen afløst af en konkursbehandling.

At Sjælsø er under konkursbehandling er ikke ensbetydende med, at projektet er lagt helt i graven fra Sjælsøs side.

- Vi har et møde med Jammerbugt Kommune nu på torsdag, hvor vi skal prøve at fremlægge de muligheder, der er. Vi arbejder på at få bragt en løsning på banen, så projektet kan opføres i den udformning, som det har i dag, siger kontaktperson Carsten Raundahl, der er tidligere afdelingsdirektør og OPP-ansvarlig i Sjælsø.

Ifølge kommunaldirektør i Jammerbugt Kommune, Henrik Hartmann Jensen, arbejder man på højtryk for at finde en løsning.

- I første omgang arbejder vi på, at nogle af de parter, der har involveret i vinderprojektet sammen med Sjælsø, kan fortsætte med projektet sammen med Sjælsø i en rekonstruktion.

Hvis det ikke lykkes, peger Henrik Hartmann Jensen på en anden mulighed:

- Hvis det viser sig, at Sjælsø ikke kan levere varen med de garantier, så skal vi se, om selve vinderprojektet inklusive arkitektforslag kan udbydes i en form, så den skole, vi har ønsket os, kan blive opført.

Andre med

Konsortiet, der vandt med Sjælsø i spidsen, består desuden af arkitektfirmaet Cebra, det rådgivende ingeniørfirma Orbicon samt ISS Danmark. I modsætningen til mange Offentlig-Private Samarbejder og Partnerskaber, er opførelsen af den nye skole kommunalt finansieret.

Jammerbugt Kommune forventer ikke, at projektet bliver meget forsinket.

- Vi satser på, at det højst vil give en forsinkelse af ibrugtagningen på et halvt år. Skolen skulle være taget i brug ved skolestart 2015 pr. 1. august, siger Henrik Hartmann Jensen, som håber på, at det oprindelige projekt vil blive bygget:

- Det er det projekt, som bedømmelsesudvalget og den samlede kommunalbestyrelse har forelsket sig i, fordi det er et spændende og visionært projekt, så det er selvfølgelig det, vi helst vil gennemføre.

Garantier opfyldt

Da Sjælsø Gruppen i slutningen af april i år præsenterede årsregnskabet for 2012, var det med et underskud på 495,2 mio. kroner efter skat af selskabets fortsættende aktiviteter samt et going concern-forbehold fra revisors side - altså tvivl om koncernen og moderselskabets evne til at fortsætte driften.

Ifølge kommunens rådgiver D K2 Bygherrerådgivning var Sjælsøs garantistillelser på linje med de andre bydendes.

- De er blevet vurderet, og de opfyldte de samme betingelser, som de øvrige tilbudsgivere, siger Lars Kodbøl Jørgensen, bygherrerådgiver og indehaver af D K2 Bygherrerådgivning.

Samme melding kommer fra Jammerbugt Kommune.

Kunne man ikke allerede se på de papirer, de afleverede, inden de vandt projektet, at der var problemer i Sjælsø?

- De havde været igennem sådan en prækvalifikationsrunde, hvor der selvfølgelig var lidt obs på det. Men de bedyrede selv, at de kunne komme med de garantier, der var krævet. Og de garantier var på linje med de garantier, som andre konsortier bød ind med, siger Henrik Hartmann Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109