23948sdkhjf

Energirenovering er et Kinderæg

Omfattende plan for energirenovering giver job og hjælper på miljøet
Odense Kommune sætter med budgetforliget, der forleden blev indgået mellem fem af byrådets partier, gang i en langsigtet plan for energirenovering af de kommunale ejendomme.

Der afsættes i første omgang 25 mio. kroner i 2013 og de kommende fire år yderligere 200 mio. kroner til energirenovering af kommunale bygninger. By- og Kulturforvaltningen har udarbejdet en samlet investeringsplan, som over de fem år samlet vil nedbringe kommunens CO2-udledning med 40 procent og give færre udgifter til energi allerede fra 2014. Den samlede investering forventes at skabe omkring 225 nye arbejdspladser.

- Investeringen i vores bygninger er et lille Kinderæg: Kommunen sparer penge på varmeregningen, det er godt for miljøet, og det er skaber job. Det er virkelig et fint eksempel på, hvor godt det kan blive, når vi arbejder med innovation i stedet for at tænke i besparelser, siger kulturrådmand Steen Møller (K).

I første omgang finansieres investeringen ved lånoptagelse.

I budgettet for 2013 er der i alt afsat 557 mio. kroner til anlægsinvesteringer. Dermed udfylder Odense Kommune sin del af den samlede kommunale anlægsramme, der er en del af økonomiaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening. Totalt må landets kommuner bruge 15,5 mia. kroner på anlægsinvesteringer i 2013.

25 mia. over otte år

Odense Kommune forventer, at der i kommunen frem mod 2020 samlet set bliver investeret omkring 25 mia. kroner i offentlige projekter.

Det drejer sig blandt andet om nyt universitetshospital, udvidelse af Syddansk Universitet, etablering af en ny forsker- og videnspark, omdannelse af den centrale Thomas B. Thriges Gade, opførelse af en ny cykel- og atletikarena, nyt hovedbibliotek samt anlæg af en letbane fra Odense bymidte til hospital og uddannelsesstederne øst for byen.

- Unge med videregående uddannelse er vigtige for at øge væksten og styrke produktiviteten i byens virksomheder. Samtidig skaber de studerende liv i byen og omsætning i byens forretninger under studietiden. Derfor har vi med årets budget sat en ambitiøs målsætning om, at der skal være 10.000 flere studerende i 2020. Den målsætning understøtter vi ved at etablere et nyt studenterhus, 220 nye ungdomsboliger og samtidig gør vi det obligatorisk for de unge at gennemføre brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne, siger borgmester Anker Boye (S).

Skatteprocenten forbliver uændret, mens dækningsafgiften for erhvervsejendomme nedsættes fra 5,4 til 5,2 promille.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088