23948sdkhjf

En messe for fremtidens byggeri

Om ganske få år er Danmark meget energieffektiv. Det kunne man i går i Forum i København få en forsmag på. Det væltede ind med besøgende til Building Green-messen
- Vi bliver modtaget som rockstjerner.

Sådan lød det i går fra teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) på den store Building Green-messe for bæredygtigt byggeri, da hun fortalte om den modtagelse, københavnske politikere, embedsmænd og eksperter får, når de er i C-40 selskab - det vil sige de 40 største byer på kloden.

Miniput-byen København - som den er i global sammenhæng - kan nemlig noget med miljø og bæredygtighed, som ikke mange andre storbyer er i stand til. Derfor vil de gerne lege med os, fastslog borgmesteren i Forum i København.

- Udlændinge bliver for eksempel meget imponerede over, hvordan vi forkæler vores cyklister og håndterer vores affald, sagde teknik-borgmesteren foran det talstærke publikum ved messens åbning.

Building Green-messen handler kort fortalt om at skabe mere energieffektive bygninger i fremtiden, og i forhold til sidste år var messen i Forum både mere velbesøgt og havde flere udenlandske udstillere.

En af dem var Christian Hermans, hvis titel er account manager export fra hollandske Maastricht. Han var i København for at promovere den 100 år gamle virksomhed Mosa, der leverer inde- og udefliser, og som efter års forskning er kommet i det fornemme cradle-to-cradle selskab, hvilket betyder, at produktet er hundrede procent bæredygtigt og genanvendeligt.

- En af hemmelighederne ved bæredygtighed er, at man aldrig stiller sig tilfreds, men siger til sig selv at det altid kan blive bedre, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Fremtidssikret

Torbjørn Olsen, som er architectural sales consultant samme sted, tilføjer, at cradle to cradle-stemplet er så effektivt og efterspurgt hos de arkitekter og bygherrer, som tænker fremtidssikret, at det samtidigt dementerer påstanden om, at det ikke kan betale sig at bruge miljørigtige materialer i sit byggeprojekt.

Attraktive solceller

Building Green-messen bød i går på flere kendte oplægsholdere på den store scene.

En af dem var en minister med måske regeringens længste titel, klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard (R).

Der blev skudt på ham fra flere sider, men det bød han kun velkommen og talte med overskud og selvsikkerhed i en ikke helt nem forsamling af bygge- og materialekyndige. Han var for eksempel selv ærgerlig over det, han kalder “rene rygtedannelser" i forbindelse med de påståede planer om at afskaffe tilskuddet til solceller. Et rygte, han allerede 4. oktober over for Licitationen - Byggeriets Dagblad manede i jorden.

- Det skal fortsat være attraktivt at investere i solceller i Danmark, sagde Martin Lidegaard i Forum i går.

Alting stiger

Og mens flere og flere besøgende strømmede ind gennem dørene til messehallen, fortalte Martin Lidegaard videre om regeringens meget ambitiøse mål, nemlig at 100 procent af vores energi skal være vedvarende i 2050.

- Det kræver, at vi kridter skoene. Vi skal blandt andet bygge bedre og mere bæredygtigt, og ikke mindst gøre det omkostningsbevidst - og så husene er til at få råd til. Og det skal være nu. Lige nu er yderligere tre milliarder mennesker på kloden i fuld gang med at blive løftet ind i middelklassen, med de ønsker og behov, det medfører, sagde ministeren.

- Derfor må vi tage højde for, at prisen på alle ressourcer stiger: materialer, metaller, vand, brændstof. Vi står midt i en historisk mulighed for at gøre noget ved bygningsrenoveringer og de andre efterslæb, der ligger.

- Det er en “extreme green makeover", vi har gang i, erkendte ministeren, og derfor kræver det også flere tiltag på mange områder, ikke mindst nye reguleringer inden for byggematerialer, sagde Martin Lidegaard.

Building Green-messen fortsætter i dag, med netværksmøder, salgsfremstød og oplæg på scenen fra blandt andre Arkitekt Steen Kieler fra Kieler International, Chefkonsulent Jørgen Hvid, Rambøll, projektdirektør Ida Garre, Rambøll, direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut, samt arkitekterne Mikael Koch, Kim Herforth Nielsen og Signe Kongebro fra henholdsvis Danske Ark, 3Xn og Henning Larsens tegnestue.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093