23948sdkhjf

Fra glasslotte til virkelighed

Noget tyder på, at partierne bar forliget om den nye solcelleordning har gjort regning uden vært. I hvert fald hersker der uden for Christiansborg stor usikkerhed om konsekvenserne af solcelleforliget, og det bedste råd til danske boligejere, der overvejer om det fortsat kan betale sig at investere i et solcelleanlæg, er - VENT!

Et er, at regeringen fjerner en populær ordning, der ikke bare er en gigantisk fordel for miljøet, men også har skabt tusinder af job i en byggebranche, der ikke bare vejrmæssigt er på vej i en dybfryser. Noget andet er, hvis det viser sig, at påstandene om, at det fortsat kan betale sig at investere i solceller, er et politisk blålys.

Regeringen har påstået, at den nye solcelleordning vil gøre det mere attraktivt for eksempelvis boligforeninger at investere i vedvarende energi, og at de arbejdspladser, der er mistet på den gamle ordning, kan genvindes med den nye.

Men af en rapport fra Boligselskabernes Landsforening fremgår det, at “et nærmere eftersyn viser, at regeringens forslag desværre ikke lever op til de gode intentioner. Tværtimod vil det afgørende forringe rentabiliteten i solcelleanlæg hos boligforeninger". Altså endnu en forudsætning for solceller, der er bristet. Hvis det i sidste ende også fører til, at elselskaberne øger omkostningerne for solcelleejerne ud over det forudsatte i loven, så falder hele korthuset sammen, og regeringen har både skadet miljøet og beskæftigelsen. Og tilmed må solcelleejerne se i øjnene, at tilbagebetalingstiden forlænges endnu mere ud over de lovede ti år.

Forløbet af solcelleordningerne viser med al uønskelig tydelighed, hvor langt der er fra de ministerielle glasslotte på Slotsholmen til virkelighedens verden. Politikerne lytter i alt for høj grad til embedsmændene i stedet for at lytte til dem, der rammes af lovgivningen. Der er desværre intet nyt i, at de reelle magthavere i Danmark langt hen ad vejen er en embedsstand, der efterhånden er blevet så stor og magtfuld, at ingen politiker, der ønsker at blive genvalgt, tør tage et opgør, der henter magten tilbage til de folkevalgte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081