23948sdkhjf

Odder renoverer kommunale bygninger

Odder Kommune vil mindske det samlede energiforbrug med seks procent inden 2014. 81 renoveringsprojekter på bedding
Frem mod 2014 vil Odder Kommune mindske sit samlede energiforbrug med seks procent, og det skal blandt andet ske via renovering af kommunale bygninger.

Den østjyske kommune har i alt 81 konkrete renoveringsprojekter på bedding, som ved en investering på 1,3 mio. kr. kan give en samlet besparelse på 387.800 kWh om året.

En energikonsulent fra Rambøll har tildelt de enkelte bygninger i Odder Kommune energimærker for at indikere, i hvilken grad den pågældende bygning er klimavenlig, og hvordan kommunen kan fremme besparelser.

I øjeblikket er tre af kommunens skoler under renovering med henblik på at mindske forbruget af energi. Det indbefatter alt fra udskiftning af ventilationsanlæg til bedre udnyttelse af lys.

På grund af det mindre forbrug af el og varme kan udgifterne til de energibesparende renoveringer tjenes ind igen på højst fem år. De igangværende projekter, og de, der er begyndt i 2012, vil have en tilbagebetalingstid på op til otte år.

Knækker kurven

Samtidig med renoveringsprojekterne har Odder Kommune indgået en såkaldt kurveknækkeraftale med Go’ Energi (det tidligere Elsparefonden, red.).

Med underskrivelsen af aftalen har kommunen forpligtiget sig til at mindske det samlede energiforbrug i kommunen med seks procent frem til 2014, og ifølge aftalen kan Odder Kommune selv vælge, hvordan energispareindsatsen for hvert år skal prioriteres.

Kommunen skal dog oplyse om sit årlige energiforbrug, så Go’ Energi løbende har overblik over kommunens indsats.

Godt to ud af tre danske kommuner har i dag en kurveknækkeraftale om reduktion af energiforbruget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094